Norwegian overtar ansvaret for 3 000 piloter og kabinansatte i USA, Spania og England

norwegian

Norwegian Air Resources blir fast arbeidsgiver for 3 000 flygende etter at avtalen med OSM Aviation er sagt opp, samtidig som også eierskapet i selskapet opphører. 

Norwegian og OSM Aviation har i dag signert en avtale som innebærer at Norwegian Air Resources fra nå av tar over det fulle arbeidsgiveransvaret for de selskapene hvor flygende personale i Spania, England og USA er ansatt. Samtidig skilles Norwegian Air Resources og OSM sine veier helt ved at Norwegian går ut som eier i OSM Aviation Limited, selskapet som frem til nå har vært eid av Norwegian Air Resources og OSM Aviation i fellesskap.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Det er et stort og viktig strategisk steg på veien for Nye Norwegian at vi nå tar over det hele og fulle ansvaret for de selskapene hvor vi har vårt flygende personale ansatt. Det å ha en direkte kommunikasjon med vårt eget personale er helt avgjørende for å bygge Nye Norwegian. Vi har vært i en konstruktiv dialog med de flygendes fagforeninger både i England, Spania og USA og jeg håper og forventer at denne dialogen vil fortsette i samme spor fremover. Jeg er svært fornøyd med at vi nå får våre medarbeidere og Red Nose Warriors i disse landene direkte ansatt i Norwegian-strukturen, sier Norwegian’s konsernsjef Jacob Schram.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Med dagens avtale vil flygende personale i de berørte landene komme inn under Norwegian på linje med Norge, Frankrike og Italia hvor selskapene for flygende personale er en del av Norwegian-strukturen. Endringene vil imidlertid ikke medføre at permitterte medarbeidere vil kunne komme tilbake på jobb før trafikken tar seg opp igjen. De nasjonale vilkårene for permittering vil fortsatt gjelde.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.