Mye å spare på brukte bildeler

brukt bildel

Det kan være mange tusenlapper å spare for den som velger brukte bildeler i stedet for nye, dersom bilen har fått en skade eller en komponent er blitt ødelagt. Det bekrefter Geir Myren, som er leder av Norges Biloppsamleres Dataforening (NBDF).

Medlemsbedriftene i Norges Biloppsamleres Forening praktiserer gjenbruk i ordets rette forstand, til beste for miljø og samfunn. De 29 bedriftene som er aktive i NBDF har sin egen database der alle slags deler er søkbare. Denne databasen omfatter for tiden nærmere 850 000 bildeler, både mekaniske deler, karosseri og interiør.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Som en tommelfingerregel kan vi si at en brukt del generelt koster rundt en tredjedel av tilsvarende ny del, i mange tilfeller kan besparelsen bli langt større, for eksempel når vi snakker om girkasser eller motorer, sier Geir Myren.

Alle deler vaskes før de strekkodemerkes og skannes for lagring. Alle motorer og girkasser blir testet både mekanisk og med diagnoseutstyr. Alle deler kvalitetssjekkes flere ganger, og senest når kunden bestiller delen.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

– Gjenbruk er en verdidebatt omkring det samfunnet vi lever i, og gjenbruk av bildeler burde være like naturlig som å pante flasker. Bare produksjon av en ny baklykt koster samfunnet tre ganger så mye som hva en brukt baklykt koster fra oss, sier Myren.

Har du en kostbar bil og automatgirkassen ryker, kan prisforskjellen mellom en kvalitetssjekket brukt girkasse fra bruktbildeler.no, og en fabrikkny fra forhandler, være flere titusener av kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.