Land Rover Defender – Ikonet er tilbake

land rover

Den nye Land Rover Defender, som nettopp er blitt vist offentlig for første gang på det internasjonale bilutstillingen i Frankfurt, respekterer fortiden og peker på fremtiden.

Dette er den nye Land Rover Defender. Et ikon som er oppfunnet på nytt for det 21. århundre. Den er smart, har stor kapasitet og er sikker for hele familien; den er i en egen kategori.

Nye Defender er bygd for eventyrlystne hjerter og nysgjerrige sjeler, for dem som forstår verdien av fellesskap og som streber etter å utgjøre en forskjell.

Den umiskjennelige silhuetten er velkjent og likevel ny. Den ser tøff ut og er tøff, men designet med en klar hensikt og konstruert for å begeistre. Med et ikonisk navn, utforming og kapasitet kan Defender personliggjøres slik at eierne kan få mest mulig ut av sin verden. 

I løpet av over 70 år med banebrytende innovasjon har Land Rover-bilene fått en unik plass i hjertet til oppdagelsesreisende, humanitære organisasjoner og eventyrlystne familier over hele verden. Bilene har i årenes løp blitt testet i noen av verdens tøffeste områder, og den nye Defender er intet unntak. 

Ved siden av Ranger Rover-familiens enestående luksus og raffinement og de svært potente og allsidige Discovery-SUV-ene, kompletteres nå Land Rover-dynastiet med den nye Defender. 110-modellen er bare starten for denne serien bestående av de mest kapable og slitesterke 4×4-bilene i verden. Den vil snart bli etterfulgt av en kompakt bil med kortere akselavstand (90) før et par praktiske nyttekjøretøyer kommer i 2020. 

Nye Defender er drevet av begeistring og respekt for originalen, og leverer kapasitet med stort omfang. Avanserte teknologiske løsninger for kjøring i terrenget redefinerer eventyret for det 21. århundre og er stadig tro mot det nyskapende tankesettet som har vært et kjennemerke for Land Rover i 71 år.

En distinkt silhuett gjør nye Defender umiddelbart gjenkjennelig, med minimalt overheng foran og bak sikrer den gode inngangs- og utgangsvinkler. Land Rovers designere skapte en ny visjon for kjente Defender-kjennemerker for det 21. århundre som gir den nye 4×4 en stram holdning og Alpine overlysvinduer i taket, mens den sidehengslede bakdøren og utvendig montert reservehjul gjør originalen meget gjenkjennbar. 

– Den nye Defender respekterer sin fortid, men er ikke bundet av den. Dette er en ny Defender for en ny tid. Dens unike personlighet fremheves av en distinkt silhuett og gode proporsjoner, noe som gjør den både svært attraktiv og svært kapabel – en visuelt overbevisende 4×4 som bærer sin design og tekniske integritet med en kompromissløs holdning, sier Gerry McGovern, Chief Design Officer hos Land Rover.

Den nøkterne personligheten til den opprinnelige Defender-modellen er videreført i interiøret der de strukturelle elementene og festepunktene, som vanligvis er skjult, her er eksponert med vekt på det enkle og praktiske. Innovative funksjoner omfatter en dashbordmontert girvelger, noe som gir plass til et ekstra sete i midten, slik at det blir tre seter i front, som i de tidlige Land Rover-modellene. 

Som et resultat av dette kan Defender 110 tilby setekonfigurasjoner med fem, seks eller 5+2 seter med lasteplass bak den andre seteraden på opptil 1 075 liter og hele 2 380 liter når andre seterad er lagt ned. Defender 90 har plass til seks personer i en bil med en lengde som en kompakt familiebil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.