Andreas (15) fra Bodø/Glimt kan bli Årets Fotballtalent

hk

Stortalentet Andreas Rædergård Schjelderup fra Bodø Glimt fikk nylig beskjeden om at han er håndplukket som ett av seks talenter som kan bli kåret til Årets Fotballtalent av NFF, TV 2 og Equinor Morgendagens Helter. Tidligere vinnere av den prestisjefylte prisen er blant annet Martin Ødegaard og Mads Møller Dæhlie.

Midtbane-spilleren fra Bodæ/Glimt er én av seks nominerte fra både gutte- og jentefotballen som kjemper om å bli kåret til årets fotballtalent. Det er en jury bestående av Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Solveig Gulbrandsen i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter som har nominert de seks fotballtalentene.

– Equinor årets fotballtalent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter. Det er disse som er våre fremtidige bærebjelker, og vi ønsker å gi dem ekstra motivasjon til å opprettholde gløden, innsatsen og læringsviljen som kreves for å ta steget helt opp til A-landslaget. Andreas har hatt en veldig god utvikling de siste årene og er til stor inspirasjon for sine lagkamerater, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens Helter.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Minner om Berg-gutta
Brede Hangeland og Jesper Mathisen har latt seg imponere av unggutten som er god både offensivt og defensivt.

ꟷ Bodø/Glimt har fostret opp flere gode midtbanespillere, og uten sammenligning har han litt det samme som Berg-gutta. Han har god kapasitet og er flink med og uten ball, sier Mathisen til TV2.no om Schjelderup.

Andreas Rædergård Schjelderup spiller for både G16 og G18-laget til Bodø/Glimt og er med på G15-landslaget til Norge.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

ꟷ Jeg er en som liker å kontrollere spillet og midtbanen. En som fordeler ballen og tar styringen. Jeg er kanskje litt stille i garderoben, men med en gang jeg kommer ut på banen blir jeg mer høylytt, sier Rædergård Schjelderup til TV2.

Andreas kan fort tre inn i rekken av mange av Norges største fotballtalenter hvis han blir kåret til årets fotballtalent. Tidligere vinnere er blant annet Martin Ødegaard, Mads Møller Dæhlie og Martin Samuelsen.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

ꟷ Drømmen er å spille fast i Premier League i en topp 4-klubb og komme på landslaget. For å nå det målet skal jeg være påskrudd på hver trening og gjøre den ekstra jobben som de andre ikke gjør. Jeg skal gjøre de riktige tingene både på og utenforbanen, sier Rædergård Schjelderup.

Årets fotballtalent blant jentene blir kåret av TV 2s fotballeksperter den 15. november, mens guttene kåres 18. november.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.