Lyse og Østfold Energi inn på eiersiden i Becour

energi strøm

Mindre enn 100 dager har gått siden Becour og Hans Petter Kildal begynte sitt arbeid for å endre markedet for opprinnelsesgarantier.

I går tok firmaet Becour et viktig steg i den retningen, da de to energiselskapene Lyse og Østfold Energi gikk inn på eiersiden.

– Med Lyse og Østfold Energi med på laget er en viktig brikke på plass, og vi kan fokusere på hovedoppgaven: Nå skal vi sørge for at handel med opprinnelsesgarantier har en reell verdi for energibrukere og produsenter av fornybar energi. For å oppnå dette er vi avhengig av gode og langsiktige samarbeid med energiselskapene, sier Hans Petter Kildal, administrerende direktør i Becour.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Frem til nå har mye av den økonomiske gevinsten fra opprinnelsesgarantier forsvunnet til tradere og mellommenn i markedet – dette er ikke etter intensjonen. I Becour sin forretningsmodell skal 80% av inntektene gå til produsentene av fornybar energi.

– Vi har investert i Becour fordi vi tror at dette selskapet vil kunne bidra til å løfte verdien av vår fornybare energiproduksjon ytterligere, sier Morten Karlsen, direktør marked og forretningsutvikling i Østfold Energi.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Becour blir en viktig pådriver for å synliggjøre verdien av norsk fornybar energi, og vi gleder oss til å ta del i denne reisen sammen med dem, sier Jens Arne Steinsbø, leder strategisk analyse og digitalisering i Lyse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.