Three Souls slipper låta «Dopamine Activism»

hes

På sin nye låt, Dopamine Activism, tar den Oslobaserte oktetten Three Souls opp en tidstypisk tematikk, som mange nok vil kjenne seg igjen i:

Låten handler om de gangene man viser sin støtte til en viktig sak ved å dele et innlegg i sosiale medier, og den kortvarige gode følelsen av å dele et engasjement, som ofte stopper nettopp der. Bilder som vi re-poster for å unngå å føle at vi ikke har bidratt. Så er det bare å lene seg tilbake og kjenne dopaminet skilles ut.

Les også:  Disse vant Musikkforleggerprisen 2024

Drapet på George Floyd er et godt eksempel. Videoen av det brutale drapet, igangsatte en rekke demonstrasjoner og opptøyer verden rundt i 2020. 2. juni ble døpt til “Blackout Tuesday”, og utallige mennesker verden over markerte dagen med å legge ut et helsvart bilde på Instagram. 

Tre dager etter gikk det en mars fra den amerikanske ambassaden i Oslo, ned til Stortinget, der det ble ropt “No justice, no peace” og “I can’t breathe”. Foran Stortinget holdt en rekke mennesker opp plakater med fengende slagord og knelte i 8 minutter og 46 sekunder for å markere den da påståtte tiden det tok før Floyd lukket øynene for godt. 

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Demonstrasjonen ble nøye dokumentert på sosiale medier. Det å vise hvorfor man brydde seg og i hvilken grad hendelsen påvirket en, ble dokumentert i lange følelsesladde innlegg med sterke oppfordringer til å ta opp kampen. Og så? 

– Denne låta er ikke ment som noen moralpreken, understreker bandet.

– Vi føler ofte selv at vi er i den posisjonen som låta taler imot, og Ikke alle kan, eller får til, å være like endringsskapende. Men et bidrag fra oss er å skrivet denne låta, som vi håper at kan inspirere flere til å ta tak der man kan. 

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

– Kanskje samtalen kan styres inn på hva man som enkeltperson kan gjøre som faktisk bidrar til endring, heller enn hvordan man kan få det til å “se ut” som man gjør en forskjell, avslutter de.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.