Thommessen: – Naturlig med høye forventninger til ny næringsminister

bedriftsforbundet

Når Iselin Nybø fra “SMB-partiet” Venstre tar over stafettpinnen i Næringsdepartementet, er det naturlig at forventningene våre blir høye. Det konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etter at den nye regjeringskonstellasjonen ble kjent fredag.

Med snart 6000 medlemsbedrifter i ryggen er SMB Norge et stadig viktigere talerør for det norske hverdagsnæringslivet. I kampen for å endre premissene for norsk næringspolitikk til fordel for de små og mellomstore bedriftene er det viktig med en god dialog med beslutningstakerne.

Det at Nybø nå tar over som næringsminister skaper høye forventninger i SMB-sektoren, konstaterer Thommessen.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

– På vegne av SMB-Norges medlemsbedrifter så tror jeg det er god grunn til å ha høye forventninger til hva Iselin Nybø og Venstre kan få ut av denne ministerposten. ikke minst hvis man tar utgangspunkt i partiets eget politiske program, hvor SMB-politikken har en meget sentral plass, sier Thommessen.

– Jeg kjenner Iselin godt fra min egen tid i politikken og min erfaring er at hun er både hardtarbeidende og dyktig. Jeg ønsker henne lykke til i den viktige jobben hun nå skal ta fatt på, sier Thommessen.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

SMB Norge har hatt en god dialog med avtroppende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, og har vært involvert i regjeringens omfattende satsing for å redusere næringslivets kostnader ved å forenkle alt fra rapporteringsrutiner til det regulatoriske rammeverket.

Thommessen håper at dette arbeidet både blir videreført og utvidet med enda høyere ambisjoner for å gjøre det enklere å starte og drive bedrift i Norge.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

– Det forenklingsarbeidet som Røe-Isaksen har satt i gang har vært helt nødvendig, men jeg må innrømme at jeg både tror og håper at Nybø velger å skru ambisjonsnivået enda noen hakk opp, sier Thommessen.

– SMB-sektoren er ryggraden i norsk økonomi og disse bedriftene fortjener at vi nå legger forholdene enda bedre til rette slik at de kan bruke så mye tid som mulig på å skape verdier, legger han til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.