Starter akvakultur ved Vest-Lofoten vgs

skole universitet

Nordland fylkeskommune etabler nå akvakulturtilbud på Vest-Lofoten videregående skole.

Sjømatnæringen er en av de viktigste næringene i Nordland, og det er ei næring i vekst og teknologisk utvikling. Nye driftsformer til havs og produksjon på land er to av disse utviklingsretningene, og i tillegg kommer satsing på nye arter. Det fører til at etterspørselen etter fagansatte øker.

– Denne etterspørselen skal vi møte. Ved å etablere et VG2 akvakulturtilbud ved Vest-Lofoten vgs, bidrar vi til å sikre arbeidslivet tilstrekkelig kvalifisert arbeidskraft gjennom offentlige opplæringstilbud, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Les også:  Stadig nye barnevern-skandaler til tross: KS vil senke terskelen for å melde til barnevernet

Hun minner om at målet for fylkeskommunens satsinger innenfor sjømatnæringen er å øke verdiskapingen og legge grunnlag for flere arbeidsplasser i Nordland. Da er det svært viktig at fylkeskommunen legger til rette for at næringen får de fagarbeiderne den trenger.

To eksisterende lakseoppdrettere i Vestvågøy kommune samt en sjømatprodusent i Lofoten er alle svært positive til å samarbeide med Vest-Lofoten videregående skole om gjennomføring av opplæring i Vg2 akvakultur. Gjennom avtaler med disse får elevene tilgang til praktisk opplæring ved deres anlegg. Det at de lokale næringsaktørene står klare til å inngå avtaler med skolen, signaliserer at havbruksnæringa ønsker en slik satsing velkommen.

Les også:  Nordland fylkeskommune: - Trygg styring i trange tider

Søknadsfristen for dette tilbudet er 1. mars

– For de som går med en drøm om å jobbe i en av Nordlands aller viktigste og mest spennende næringer er det bare å søke seg til akvakulturtilbudet i Lofoten, avslutter Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.