Ikke streik: Enighet i meklingen mellom Parat og Virke

avtale enighet

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og Virke for ansatte i varehandel og service. Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune, sier arbeidsgiver har akseptert flere viktige krav i meklingen.

Parats forhandlingsleder sier enigheten innebærer en ramme i tråd med resultatet fra frontfaget, og samlet sett gir avtalen gir en reallønnsutvikling for medlemmene.

– Vi har fått gjennomslag for kravene en lønnsramme i tråd med frontfaget. Koronasituasjonen og hensynet til jobben med å sikre medlemmene en jobb å gå til tatt i så er vi relativt fornøyd med resultatet av oppgjøret, der vi sikrer norske arbeidstakere en stabil kjøpekraft, sier Aune.

Les også:  Innspurt i meklingen for hotell og restaurant

Han sier at avtalen også innebærer at arbeidsgiver vil forskuttere sykepenger på samme måte som ble oppnådd i frontfaget.

– Vi har fått aksept for at bedrifter ikke skal ha mulighet til å forskjellsbehandle arbeidstakere når det gjelder forskuttering av sykepenger, sier Aune.

Det er ifølge Aune også oppnådd enighet om nye bestemmelser om bærekraft og samarbeid. Bedre bestemmelser for å bidra til opplæring på arbeidsplassen og andre endringer av mer redaksjonell karakter.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

I tarifforhandlingene om funksjonæravtalen med arbeidsgiverorganisasjonen Virke, har arbeidstakerorganisasjonene Handel og Kontor (LO) i tillegg til Parat (YS) forhandlet på vegne av sine medlemmer. Parat har forhandlet for medlemsgrupper i Bama, Carlsen Fritzøe, Lekolar, Maxbo, Malorama, Montér, , Optimera, Lyse, Norgesgruppen m.fl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.