virke

Virke: − Stortinget viser handlekraft

Virke er glad for at Stortinget gir signal om at kompensasjonsordningen til virksomheter som er rammet av koronakrisen skal favne bredt, at de kommer med motkonjunkturtiltak, kompetansehevende tiltak og ber regjeringen om... Les mer »
virke matpris

Slik sikrer dagligvarebransjen en trygg påskehandel

Påsken er en tid for god mat, også når den feires hjemme i stedet for på hytten. Dagligvarebransjen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle... Les mer »
virke

Regjeringen har lyttet til Virke: Nødhjelp til kriserammet næringsliv

Fredag la regjeringen, sammen med Virke, LO, NHO og Finans Norge frem en ordning som sikrer kompensasjon for tapte inntekter på grunn av direkte eller indirekte koronastenging. Kompensasjonsordningen bygger på Virkes forslag.... Les mer »
virke

Virke utfordrer kommunestyrene til å redde lokalt næringsliv

Over 8 av 10 bedrifter i handels- og tjenestenæringen, hvor halvparten av arbeidsplassene i landet finnes, oppgir at de enten allerede har permittert, eller vurderer å permittere ansatte. Det viser Virkes medlemsundersøkelse.... Les mer »
virke

Virke: 65.000 er permittert – 27.000 nye permitteringer kan følge

Virkes ferske medlemsundersøkelse viser at 17 prosent av virksomhetene i handels- og tjenestenæringen har hatt et omsetningsfall på over 70 prosent på grunn av koronaviruset. Hittil er 65.000 ansatte permittert blant Virkes... Les mer »
virke

405 000 arbeidsplasser står på spill: – Regjeringen må trykke på den store røde knappen

Nærmere 100 000 arbeidsplasser er stengt, eller er i ferd med å stenge, som følge av koronaviruset. Privat handels- og tjenestenæring, som står for halvparten av sysselsettingen i Norge, rapporterer å være... Les mer »
bygging

Svakere vekst og kamp om markedsandeler i byggevarehandelen

Virkes markedsinformasjonsgruppe for byggevarehandelen omsatte for 36,3 milliarder kroner i 2019. Det er en økning på 1 prosent sammenlignet med fjoråret. Totalt omsatte byggevarehandelen for 48,9 milliarder i 2019. Etter flere år... Les mer »
shell

Reguleringer hindrer bensinstasjoner å bygge ut ladetilbudet

En fersk undersøkelse viser at 77 prosent av norske bensinstasjonsforhandlere forventer økt etterspørsel etter hurtiglading de neste 6 månedene, samtidig vil kun 9 prosent etablere hurtigladetilbud på kort sikt. Årsaken er for... Les mer »
vinter trafikk vei

1 av 4 planlegger å dra på vinterferie

Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, det viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. – Reiselysten er høy uavhengig av om man velger å reise til utlandet eller... Les mer »
virke matpris

Matprisene justerte seg opp

I følge tall fra SSB gikk matvareprisene opp med 2,9 prosent fra desember 2019 til januar 2020. I samme periode stod prisen på varer og tjenester generelt stille. − Etter at matvareprisene... Les mer »