avtale enighet

Enighet om reiselivsavtalen: Reallønnsvekst sikret for medlemmene

Parat og Virke kom torsdag ettermiddag til enighet om reiselivsavtalen. Oppgjøret sikret et generelt tillegg til alle medlemmer på 1,50 kroner per time. Parats forhandlingsleder Thomas Lilloe forteller at oppgjøret på reiselivsavtalen havnet... Les mer »
virke

Streik avverget i handels- og tjenestenæringen

Over 11 timer på overtid kom partene til enighet hos Riksmekleren lørdag formiddag. Oppgjøret er innenfor frontfagsrammen, noe som var viktig for Virke. – Det viktigste for Virke har vært å sikre... Les mer »
jente moter

Virke: – Opp for klær, ned for dagligvare i mars

Normaliseringen etter pandemien fortsetter. Varehandelsindeksen viser fortsatt nedgang for dagligvare, mens klær og kosmetikk har svært gode tall i mars. Klær øker med hele 86 prosent sammenlignet med mars i fjor, mens kosmetikk... Les mer »
natt butikker

Vi kjøper mer i kjøpesentre og mindre i sentrum

Kjøpesentrene hadde vekst i omsetningen på 1,5 prosent i uke 50. Samtidig svarer to av fem handelsbedrifter at smitteverntiltakene rammer omsetningen. – Vi ser ut til å få samme utvikling i julehandelen... Les mer »
matbutikk

Matprisene fortsetter å falle frem mot jul

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer går ned hele 3,6 prosent i november, sammenlignet med samme måned i fjor. Avgiftsendringer har trukket ned årsveksten med 2,1 prosentpoeng. Dermed fortsetter prisfallet på mat... Les mer »
julegave

Julehandelen i uke 48 overgikk rekordåret 2020

Den gode starten på julehandelen fortsatte i uke 48, men det var før omikronvarianten førte til nye smitteverntiltak. Fremover forventer Virke mindre sentrumshandel, mindre grensehandel og enda mer handel på nett. Virkes... Les mer »
pynt lys dekor

Vil handle for 3,3 milliarder på Black Friday

Virkes prognoser anslår at nordmenn vil bruke 3,3 milliarder kroner i norske fysiske butikker og nettbutikker på årets Black Friday, og 16,5 milliarder kroner i løpet av Black Week. Det er en... Les mer »
julebaking

Nordmenn bruker 12 070 kroner hver på årets julefeiring

Virkes julehandelsprognose viser at hver innbygger i snitt bruker mer på julegaver, mat og drikke i år enn i normalåret 2019, men mindre enn i fjor. Bærekraft er viktigere for de under... Les mer »
virke

Virke: – Et grått budsjett for næringslivet

Løsningen på klima- og miljøkrisen ligger i å få med seg hele næringslivet. Vi må skape titusenvis av nye jobber samtidig som vi omstiller hele økonomien, mener Virke. – Dette er et... Les mer »
matbutikk

Virke: – Fortsatt prisfall på mat og drikke

Prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer falt med 1,4 prosent fra august til september 2021. Til sammenligning steg total KPI med 1 prosent. Økningen i KPI siste tolv måneder ble dempet av... Les mer »