Virke: – Opp for klær, ned for dagligvare i mars

jente moter

Normaliseringen etter pandemien fortsetter. Varehandelsindeksen viser fortsatt nedgang for dagligvare, mens klær og kosmetikk har svært gode tall i mars.

Klær øker med hele 86 prosent sammenlignet med mars i fjor, mens kosmetikk øker med hele 117 prosent i verdivekst. Dagligvare går ned 18 prosent sammenlignet med mars 2021. Samlet går detaljhandel ekskl. bensin og bilkjøp ned 3,7 prosent.

– Dagligvarebransjen hadde en ekstraordinær oppgang under pandemien, og det er helt som ventet at den avtar nå som folk spiser og drikker mer ute og handler mer i Sverige. På samme måte er det ikke overraskende at klær har sterke mars-tall sammenlignet med fjoråret, sier Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk i Virke.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

– Det er stor usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen fremover. Mars i år var helt annerledes enn samme måned i fjor, som var preget av smittevernrestriksjoner og pandemi. Samtidig er det usikkerhet knyttet til prisøkninger på energi, råvarer og frakt i tiden fremover, sier Hammerstad.

Netthandelen knuste alle rekorder under pandemien og har fortsatt sterke tall, til tross for en nedgang i mars på 6 prosent sammenlignet med samme måned året før. Sammenlignet med mars 2019 øker netthandelen med hele 99 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.