2021 var nok et tøft økonomisk år for treningssenterbransjen

treningsstudio

Foreløpige regnskapstall for 2021 viser en samlet omsetning på drøye 5 milliarder kroner for treningssenterbransjen. Det er en økning på nærmere 3 prosent fra året før, til tross for at koronarestriksjonene også preget bransjen i stor grad i 2021.

På det meste var treningssentre stengt i 67 kommuner i første halvdel av fjoråret. Det var særlig på det sentrale Østlandet at restriksjonene var strengest og varte lengst.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

 – Det er ingen tvil om at pandemien og restriksjonene var tøft økonomisk for treningssenterbransjen, men perioden var også et tilbakeslag for befolkningens fysiske og psykiske helse, sier Mee Eline Eriksson, bransjeleder for Virke aktiv helse.

Selv om de foreløpige tallene viser en svak positiv omsetningsutvikling i 2021, så er bransjen langt unna nivået i 2019. Omsetningen i 2021 er rundt 700 millioner kroner lavere enn hva det var året før pandemien.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

– Virkes medlemmer innen treningssenterbransjen tilbyr trening under profesjonelle rammer og er en sosial arena som gir helsegevinster for den enkelte og samfunnet. Jeg er glad for at arbeidet med å oppnå den annerkjennelsen av bransjen til slutt nådde frem og at treningssentrene ikke måtte stenge ned igjen mot slutten av 2021, sier Eriksson.

Virkes analyser viser at til tross for en positiv omsetningsutvikling i 2021 sammenlignet med 2020, falt driftsmarginen i treningssenterbransjen ytterligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.