Stadig høyere poenggrenser ved Politihøgskolen – Høyest i Bodø

utdanning

I disse dager får spente søkere over hele landet vite om de har kommet inn på studiet de ønsker seg. I årets opptak til Bachelor i politiutdanning har poenggrensene økt ved alle tre studiesteder.

Den største økningen finner vi i Bodø som har gått opp 1,6 poeng, mens studiestedene Oslo og Stavern har økt med henholdsvis 0,4 og 0,8 poeng.

– Stortinget besluttet å redusere antall studieplasser ved Politihøgskolen fra 720 til 550 studieplasser i år. Dette har innvirkning på poenggrensene. Imidlertid er ikke dette den eneste forklaringsfaktoren for økte poenggrenser, sier seksjonsleder for opptak og rekruttering, Ann-Lisbeth Framaas.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Mange søkere med gode resultater fra videregående skole
Totalt 4 706 personer søkte politiutdanning i 2018. Av disse var det 2 217 søkere som fullførte søknadsprosessen, og dermed var med i årets opptak. Etter at årets opptaksprøver var gjennomført satt Politihøgskolen igjen med totalt 975 kvalifiserte søkere i konkurransen om de 550 studieplassene. Til sammenligning var det 1 205 kvalifiserte søkere med i konkurransen om 720 studieplasser i fjor.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

– I fjor var det 1,7 kvalifiserte søkere til hver studieplass, mens det i år er 1,8 søkere til hver plass. Med andre ord er det ikke reduksjonen i antall studieplasser som er den eneste forklaringen bak økte poenggrenser. Politihøgskolens søkere har altså stadig bedre resultater fra videregående skole og dermed høyere konkurransepoengsummer, sier Framaas.

Nesten halvparten av årets kull er kvinner
Av de som har fått tilbud om studieplass utgjør kvinneandelen nær 47 %.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Tradisjonelt har politistudiet vært mannsdominert. I løpet av den siste femårsperioden ser vi at utdanningen er blitt nesten like populær blant kvinner som blant menn. Dette er generelt en gledelig utvikling, sier Framaas.

– Vi gratulerer alle søkere som har fått tilbud om studieplass, og ønsker dem velkommen som studenter hos oss. De har tre lærerike og spennende studieår foran seg, avslutter Framaas.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.