– RBK har Hareide og Valkari på blokka

ball

Fotballekspert Thorstein Helstad tror Rosenborg for lengst har begynt jakten på ny trener. – Både Åge Hareide og Tromsøs Simo Valkari er ønsket på Lerkendal, mener den tidligere RBK-spilleren.

– Helt ut av det blå er Norges mest attraktive og krevende trenerjobb på klubbnivå blitt ledig. Med Rosenborgs krav til 4-3-3-system og umiddelbar suksess, er det i praksis svært få kandidater som er bra nok for Ivar Koteng & co, mener fotballekspert og tidligere RBK-spiller Thorstein Helstad.

Storscorer Helstad har selv to seriemesterskap å vise til med RBK i 2004 og 2006, og har inngående kjennskap til det norske fotballmiljøet som fotballagent og ekspert for spillselskapet ComeOn!.

Svært få norske kandidater
Han mener det er i praksis er svært få norske trenere som kan ta Rosenborg til «det neste nivået», som styreleder Ivar Koteng nå ønsker.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Selv om Rosenborg-jobben er Skandinavias mest ettertraktede ved siden av FC København, så har ikke RBK muskler eller standing til å hente trener fra øverste hylle. Realiteten er at de må se hva som er tilgjengelig i Skandinavia og eventuelt i Nederland eller Belgia, sier Helstad.

Han mener to navn peker seg ut som umiddelbare favoritter til å bli ny sjef på Lerkendal.

– Åge Hareide er en åpenbar kandidat etter suksessen med Danmark i VM. Han er en 4-3-3-mann som har vært i Rosenborg før, og kan muligens la seg lokke til en ny runde i Trondheim. Men her tror jeg mye avhenger av økonomi og betingelser. Tromsøs Simo Valkari er det mest aktuelle navnet av de som allerede er trenere i Norge. Han har gjort fantastiske ting på Alfheim og er i ferd med å skape seg et navn også internasjonalt. I tillegg er han godt kjent med 4-3-3-formasjonen som RBK har styrevedtak på at klubben skal spille.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Overraksnede sparking
Sparkingen av Kåre Ingebrigtsen kom svært overraskende på alle som følger norsk fotball. Helstad tror imidlertid styreleder Koteng bløffer når han sier at RBK ikke har jobbet parallelt med å få på plass en erstatter for «Brutter´n».

– Koteng er en bestemt mann. Når han og styret fjerner en trener som isolert sett har gode resultater og fortsatt er godt likt av spillerne, så tror jeg ingenting på at de ikke har jobbet med en plan B. Så amatørmessige er hverken RBK eller Koteng. Men det kan være at det tar litt tid å få tak i treneren de ønsker, derfor er det trolig en grei løsning for alle parter at gutta som allerede er i klubben; Rino Coolen og Trond Henriksen tar ansvaret for laget ut sesongen, mener ComeOn!s fotballekspert Thorstein Helstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.