Specsavers lanserer samarbeid med Right To Play

specsavers

Godt syn er avgjørende for å følge undervisning i skolen. Likevel er det mange barn i utviklingsland som ikke har mulighet til å besøke øyelege eller optiker, og eventuelle synsplager kan gi konsekvenser både på skolen og i arbeidslivet senere.

I høst donerer Specsavers 25 kroner per synsundersøkelse til den humanitære organisasjonen Right To Play, for å sikre enda flere barn et godt syn. Med dette vil optikerkjeden støtte Right to Play med 250.000 kroner for å bidra til drift av deres prosjekter på skoler i Tanzania, der kjeden allerede er engasjert gjennom «Gi syn til Tanzania».

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– Vårt fremste ønske er at alle skal se godt. Dessverre er det slik at ikke alle barn i utviklingsland har denne muligheten. Gjennom å støtte Right To Plays internasjonale arbeid for å bedre skolehverdagen for barn i utviklingsland, kan vi sikre at enda flere får nødvendig synsbehandling og utdanning, sier Henning Eriksen, administrerende direktør i Specsavers.

God synshelse viktig i skolelæring
Hele 250 millioner barn kan verken lese eller skrive. Det er en tredjedel av alle barn i verden.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

130 millioner av de 250 millionene som verken kan lese eller skrive, har gått minst fire år på skole.

Selv om andelen barn som går på skole har økt betraktelig siden 2000, har ikke målet om universell utdanning blitt nådd. Det er fortsatt 61 millioner barn i grunnskolealder som ikke går på skole, og 55 % av disse er jenter.

Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play, synes det er fantastisk at optikerkjeden bidrar til å sette fokus på viktigheten av skole og læring for barn over hele verden.

Les også:  Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

– Utdanning er nøkkelen til et barns fremtid. Utdanning reduserer fattigdom, gir økt inntekt og bedre helse. Barn med grunnleggende lese, skrive og regneferdigheter har den kompetansen som trengs for å ta steget ut i arbeidslivet, og for å skape en bedre framtid for seg selv og sin familie, sier Vika.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.