Statens vegvesen: – Ta ansvar for traileren din!

vinter vei

Antall stenginger på norske veier hvor trailere er involvert økte med 36% i år, sammenlignet med i fjor. – Ta ansvar for traileren din, oppfordrer Statens vegvesen.

I perioden 1. januar til 21. mars ble 869 veier stengt på grunn av hendelser der tunge kjøretøy var involvert. Tilsvarende for samme periode i fjor vinter var 637, det vil si 36% økning.

I deler av landet har det vært vekslende værforhold som har gjort det ekstra krevende i år. Dårlig skodde vogntog har også vært en av årsakene, og Vegvesenet ønsker nå flere trygge trailere.

– 
Hver vinter opplever vi fremkommelighetsproblemer og trafikkfarlige situasjoner på grunn av dårlig skodde vogntog, sier Trine Giskås i Statens vegvesen, som er ansvarlig for programmet Trygg Trailer.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Trygg Trailer er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen og transportkjøpere. Bedriftene får informasjon om vinterdekk- og kjettingkrav av Vegvesenet og kan foreta en enkel sjekk av «sine» vogntog. Vogntog som kommer til bedriften og ikke er godt nok rustet, kan bli nektet last.

Tiltak som bedrer vinterutrustning på tunge kjøretøy, vil gi gevinster både for bedriften selv og for alle som bruker vegnettet.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Gjennom deltakelse i Trygg Trailer kan en bedrift være med på å sikre at transporten av varene fra bedriften blir tryggere, sier Giskås.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.