Sofia Helin spiller kronprinsesse Märtha i ny NRK-serie

nrk

Sofia Helin skal spille kronprinsesse Märtha i en ny dramaserie fra NRK. I «Atlantic Crossing» følger vi kronprinsessens flukt fra Norge og hennes reise til sentrum av verdensmakten, Det hvite hus.

I serien «Atlantic Crossing» blir kronprinsesse Märtha en uformell, men sentral maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Samtidig som hele verden står i brann, ser kronprinsesse Märtha at hun må gripe mulighetene til å ha politisk innflytelse.

– Dette er en ufortalt historie om ei dame som har gjort en forskjell i verdenshistorien. En spennende rolle! Så langt har det ikke vært plass til kvinnelig påvirkning i vår fortelling om andre verdenskrig. Nå åpner dette seg, sier Sofia Helin til NRK.

Les også:  Snøfreser får naboer til å klikke

Upublisert materiale
Sofia Helin går grundig inn for å gjøre en god tolkningen av Märtha, som opprinnelig var svensk

– Jeg lærer meg norsk og har lest alt jeg kommer over av historiebøker fra den andre verdenskrig og den norske og svenske kongefamilien. Jeg forsøker også å lære meg hva som er forskjellen mellom overklassen og de «vanlige hjem», og har blant annet vært på Slottet for å lære meg kongelig bordskikk og etikette, sier Sofia Helin.

Sammen med manusforfatter Linda May Kallestein har serieskaper Alexander Eik jobbet i sju år med å utvikle manus til serien «Atlantic Crossing». Gjennom en omfattende researchjobb har de funnet frem til upublisert materiale både i USA og i Norge. Blant annet dokumenter som beskriver kronprinsessens reise til USA og hennes arbeid med å støtte Norge under andre verdenskrig.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

Alexander Eik er overbevist om at Sofia Helin er rett skuespiller for jobben:

– Det er en stor rolle Sofia skal bære, og den vil vise nye sider ved henne som skuespiller. Gjennom serien følger vi kronprinsesse Märthas politiske oppvåkning under krigen. Hun var en kvinne som var vant til å gå ett skritt bak, men som brått må stå på egne ben da hun og barna flyktet til USA, mens kronprins Olav oppholdt seg i London under krigen.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

Nytt perspektiv på norgeshistorien
Han forteller at «Atlantic Crossing» viser hvordan Norge har spilt en rolle i verdenshistorien, med den norske kongefamilien sentralt plassert i maktens sentrum.

– Det som fascinerer meg mest, er at dette dypest sett er både en kjærlighetshistorie og en feministisk historie, om personer som møter store prøvelser og må endre seg, samtidig som de er med på å endre verdenshistorien, sier Alexander Eik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.