ANNONSE: Slik kommer du i gang med handel med kryptovaluta

Du har kanskje hørt om kryptovaluta. I denne artikkelen forklarer vi hva kryptovaluta er, hvorfor du bør handle med kryptovaluta og vi viser deg også hvordan du kommer i gang med noen enkle steg. 

Hva er kryptovaluta

Kryptovaluta er digitale valutaer som har mange likhetstrekk med vanlige valutaer som kroner, euro og dollar. Den største forskjellen er at kryptovaluter er helt digitale, altså finnes det ikke noen fysiske sedler eller mynter knyttet til kryptovalutaer. Videre er kryptovaluter desentraliserte, det vil si at de ikke er regulert av banker eller regjeringer. 
Den mest kjente kryptovalutaen er Bitcoin, men det finnes mange hundre ulike kryptovaluter som er knyttet til ulike blokkjeder.

Hvorfor handle med kryptovaluta

Det finnes mange gode grunner til å investere i kryptovaluta. For det første er dette et ungt marked som har mye potensiale til å vokse. Mange kryptovalutaer har allerede steget voldsomt i verdi, men det er fremdeles mye potensiale for fremtidig vekst. Kryptovaluta er ikke lengre kun spekulative eiendeler, mange krypovalutaer har gode fundamentale egenskaper og stor nytteverdi. Teknologien som ligger bak kryptovaluta tas i bruk på stadig flere viktige samfunnsområder, som for eksempel innenfor helse, varehandel og finanssektoren. Mange institusjonelle investorer har fått øynene opp for kryptovaluta og både store selskaper og stater investerer nå i kryptosektoren. Dette er med på å både gi mer stabilitet og å drive prisene opp. 

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Slik kommer du i gang med handel med kryptovaluta

Dersom du synes dette høres spennende ut, er det heldigvis relativt enkelt å komme å gang med handel med kryptovaluta. Du kan investere så mye eller lite du vil, og det eneste du trenger er en handelsplattform og et kredittkort eller en måte å overføre pengene du vil handle for. 

Bestem hvordan du vil handle kryptovalutaer

Det finnes to måter å handle kryptovalutaer på: å spekulere i prisene ved å bruke CFD-er eller kjøpe de digitale valutaene i håp om at de øker i verdi.

Handel med kryptovalutaer ved hjelp av CFD-er betyr at du spekulerer på prisen på markedet, i stedet for å ta eierskap til kryptovalutaen.En CFD er en kontrakt der du godtar å bytte forskjellen i prisen på en kryptovaluta fra du åpner posisjonen din til du lukker den. Hvis du åpner en lang posisjon og kryptovalutaen øker i verdi, vil du tjene penger, men hvis den faller i pris, vil du gå med tap – det motsatte er sant for en kort posisjon.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Alternativt kan du bestemme deg for å kjøpe en kryptovaluta, noe som betyr at du får eierskap av en del av den digitale valutaen direkte, med den hensikt å holde den i en digital lommebok og tjene dersom den øker i verdi.

For å komme i gang må du åpne en kryptovaluta-lommebok og en konto med en kryptovaluta-børs. Det finnes mange kryptobørser der ute, men et godt sted å starte kan være kryptbørsen Bitcoin Profit eller eToro som gir deg både handelsverktøy og gode råd for handel. 

Lær hvordan kryptovalutamarkedet fungerer

Kryptovalutamarkedet fungerer på en annen måte enn andre finansmarkeder. Derfor bør du sette deg inne i hvordan ting fungerer og lære deg de viktigste begrepene før du begynner å handle.  Kryptovalutaer er også kjen for å være volatile, derfor bør du lese deg opp på hvilken type hendelser som har en tendens til å påvirke prisene og flytte markedet. Dette kan være alt fra nyheter til myndighetsreguleringer til innlegg i sosiale medier, for å nevne noe.


Åpne en konto

Du trenger tilgang til en kryptobørs og en digital lommebok for å handle med kryptovaluta. Du må åpne en konto hos en kryptobørs og legge inn din private informasjon. Du må også legge til en betalingsmetode som kredittkort eller bankoverføring. Når kontoen din er verifisert, kan du begynne å handle. 

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Lag en handelsplan

Å ha en handelsplan er avgjørende for enhver suksessrik investor, men enda mer for kryptovalutahandlere fordi markedet er preget av så mye volatilitet. Dette er både positivt og negativt: volatilitet gjør markedet ekstremt attraktivt, men vanskelig å handle. Dette er grunnen til at handelsplanen din bør inkludere risikostyringsverktøy, samt en oversikt over målene dine, hvilken kryptovaluta du vil handle, samt hvilken metodikk du vil bruke for å gå inn og ut av handler – kjent som en handelsstrategi.

Din handelsplan bør også inkludere måten du vil analysere kryptovalutamarkedet på: enten gjennom teknisk eller fundamental analyse. Tekniske analyser fokuserer på prisbevegelsen til en kryptovaluta basert på historiske mønstre, mens fundamentale analyser fokuserer på eksterne faktorer og makroøkonomiske data som prisdriveren for den digitale eiendelen. Uansett hvilken metode du velger, bør du holde deg oppdatert på nyheter som kan påvirke markedet, da kryptovalutaer er spesielt følsomme for markedssentiment.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.