Slik blir julen på TV 2 og TV 2 Sumo

tv2

TV 2 starter nedtellingen til jul med flere julekalendere; «Tinkas juleeventyr» som er god underholdning for hele familien, og to eldre julekalender-klassikere. Hele desembermåned er fylt med underholdning med inspirasjon til juleforberedelsene, julekonserter og juleaksjoner.

På sendeplanen står også flere filmklassikere som hører julen til, julehumor, romjulskrim og mye mer. Her presenteres noe av det TV 2-seerne kan vente seg i desembermåned!

Tinkas juleeventyr
Årets julekalender på TV 2 er god underholdning for hele familien. I «Tinkas juleeventyr» møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes.

«Tinkas juleeventyr» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 18.00 på TV 2 og vil bli tilgjengelig hver dag fra morgenen på TV 2 Sumo.

The Julekalender
Den klassiske julekalenderen fra 1994 med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene er tilbake.

«The Julekalender» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.30 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Julefergå
Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med ombord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Ble første gang vist i 1995, og har blitt en klassiker blant seerne.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

«Julefergå» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.45 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Jul med Prøysen
Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. Det blir nære, gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen med Charlotte Mohn Gaustad og gode tips til julepynting. Serien består av fire programmer.

«Jul med Prøysen» vil vises mandager kl. 21.40 fra 26. november på TV 2 og TV 2 Sumo.

O jul med din glede
Julen er familiens høytid og tiden for nære relasjoner – og tiden der forventninger gjerne skrus ett hakk for høyt. «O jul med din glede» er en karakterdrevet dokukomedie med John Brungot og Henriette Steenstrup. Her følger vi en rekke par og familier gjennom adventstida og fram mot jul. Gjennom gjenkjennelige karakterer får vi et skråblikk på norsk julefeiring, og vi setter på spissen hvordan forestillingen om den perfekte «Instagram-vennlige» julen ofte kan få seg en trøkk eller to. «O jul med din glede» er TV 2s myke førjulsgave til deg som trenger å le midt i alt julestresset! Består av seks episoder.

«O jul med din glede» vil vises mandager kl. 22.40 fra 3. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Truls ala Hellstrøm
Eyvind og Truls reiser på hyttetur for å ha sitt julebord. Truls lærer å lage Hellstrøms ribbe med det perfekte tilbehøret mens Eyvind, litt motvillig, må være med og hogge juletre og gå julebukk.

Julespesial med «Truls alá Hellstrøm» vises 5. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Håp i ei gryte
Katrine Moholt inviterer en rekke av Norges fremste artister til julekonserter hver søndag fram til jul. Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Artister vi får se er Alexander Rybak, Odd Norstoga, Eva Wehl Skram, Mariua Haukås Mittet og Nordic Tenors, og i tillegg kommer skuespillerne fra «Karsten og Petra». 4 programmer.

«Håp i ei gryte» vises 10., 12., 17. og 19. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Idol – finale!
Idol-eventyret nærmer seg klimaks. I skrivende stund står de fem deltakerne Carlisle, Casper, Kristian, Vilde og Øystein igjen, men 15. desember er det kun to av dem som skal kjempe om seieren i talentkonkurransen. Hvem vinner jubileumssesongen av Idol?

«Idol» finale vises direkte 15. desember kl. 19.30 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Juleaksjonen
Lørdag 15. desember går startskuddet for «Juleaksjonen» på TV 2. Her blir det blant annet sterke og rørende historier, nære møter og musikalske høydepunkt. Norges største artister, TV 2-profiler og folkekjære kjendiser står samlet for å skape en underholdende og engasjerende kveld for alle som er med og alle som ser på. Vi får se Adam Schjølberg, Aune Sand, Camilla Pihl, Iman Meskini og Janne Formoe på reportasjereiser med Plan. Artister som opptrer er Highasakite, Amanda Delara, Eva Weel Skram, Hkeem, Janove, Thomas Dybdahl, Bendik og Silya. Programledere er Desta Marie Beeder, Øyvind Mund og Julie Strømsvåg.

«Juleaksjonen» vises 15. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Desembertoner
Nordeas årlige julekonsert fra Oslo Domkirke. Konferansier er prinsesse Martha Louise. Blant artistene er Carola, Julie Bergan, Nils Bech, No 4, Tine Ting Helseth, Kåre Nordstoga og talenter fra Kulturskolen.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

«Desembertoner» vil vises 16. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Jul fra festningen
Kreftforeningen avslutter jubileumsåret 2018 med en direktesendt tv-sending fra Ridehuset på Akershus Festning. Et knippe av kjente og kjære artister opptrer, vi får sterke og personlige historier fra de som kjemper kampen mot kreft og vi møter engasjerte mennesker fra hele landet som samler inn penger til kreftsaken.

«Jul fra festningen» vil vises 22. desember fra kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

God morgen Norge – julesending
Espen, Vår, Wenche og Finn er på plass med en God morgen Norge julespesial.

God morgen Norge vil vises 23. og 24. desember fra kl. 08.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Agatha Christie: Døde spor (Ordeal by Innocence)
I år blir det romjulskrim fra Agatha Christie. Velstående Rachel Argyll blir myrdet på familiens eiendom i Sunny Point. Hennes adoptivsønn blir mistenkt for mordet, men han kjemper for sin uskyld.

«Agatha Christie: Døde spor» består av fire episoder og vil vises over to dager, 26. og 27. desember fra kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo

The Cry
Britisk miniserie om et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby. Gjennom tilbakeblikk får vi vite mer om ekteskapet deres og den vanskelige foreldrerollen, samtidig som letingen etter barnet pågår. Den psykologiske thrilleren «The Cry» bygger på Helen Fitzgeralds kritikerroste roman med samme navn. Miniserie på fire episoder, dobbelepisode over to dager.

«The Cry» vil vises 29. og 30. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.