Ida Sofie Sæter fra Bodø i Miss Norway: Eksklusivt intervju!

Ida Sofie Skinlo Sæter

Ida Sofie Skinlo Sæter (23) fra Bodø deltar i Miss Norway 2022. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den vakre, unge damen.

Les mer om Ida Sofie, Miss Norway-konkurransen og hennes tanker her:

Du bor i Bodø, er du født i Bodø?

– Jeg har bodd i Bodø i snart to år nå. Jeg er journaliststudent på Nord universitet så jeg flyttet hit for studiene, (heltidsstudier) i tillegg jobber jeg som pleiemedarbeider i miljøtjenesten og avlastning.

Hva gjør du til daglig, skole eller jobb?

– Jeg jobber også i Avisa Nordland, så det er mye å gjøre om dagen, men jeg trives veldig godt med å ha en travel hverdag. Man jobber jo for å oppnå drømmene sine.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Hvilke sjanser har du for å vinne Miss Norway?

– Det er vanskelig å si hvilke sjanser jeg har for å vinne. Jeg føler bare det å ha mulighet å være med på dette eventyret er helt utrolig! Jeg håper jo selvfølgelig på å vinne, det hadde vært ubeskrivelig å kunne representert Norge i en sånn konkurranse.

Hvordan foregår konkurransen fremover?

– Akkurat nå jobber alle imot finaleuttaket som er 30.april, det er ekstremt mye arbeid bak! Neste helg skal jeg på catwalkkurs, som kan ikke beskrives hvor mye jeg gleder meg til! Det er så mye mer i denne konkurransen enn bare å være pen. Man må vise at man er klar for å representere Norge på en god side fra det indre å.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Hva vil du gjøre om du blir Miss Norway, noe du vil fokusere på?

– Hvis jeg blir Miss Norway har jeg to saker som jeg virkelig brenner for. Det ene er kroppspresset unge føler på i dag. Jeg ønsker at det ikke skal være et tabu tema om man sliter med å føle seg bra nok i egen kropp. Vi trenger som samfunn at unge ikke skal bruke store deler av hverdagen på føle seg usikker. Man er fin akkurat sånn som man er. Det andre er de funksjonshemmede sine rettigheter i samfunnet. De fortjener at deres stemme skal bli hørt like mye som alle andre. Jeg mener at mange steder er det for dårlig tilretteleggings til deres behov og hva de trenger. Vi trenger bedre tilrettelegging på både skole og jobb.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Foto: Julie Trulsvik Rasmussen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.