Slik blir årets Sámi Grand Prix

nrk

Unge talenter og dyktige artister står på scenen når Sámi Grand Prix inviterer til storslått feiring av samisk musikk på påskeaften. Sendinger er lørdag 8. april kl. 19.50 på NRK1 og i NRK TV.

Den tradisjonsrike sang- og joikekonkurransen skal nok en gang sendes fra Kautokeino. 12 artister skal synge eller joike for et entusiastisk publikum og seere fra både Finland, Sverige og Norge. Det er du der hjemme som bestemmer hvem som vinner de to kategoriene.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Årets programledere er Agnete Saba og Ole Mathis Sara Nedrejord.

– Det er en stor ære å få lov til å være programleder for Sámi Grand Prix. Samisk musikk betyr mye for meg, ettersom det er ekstra spesielt å få høre et budskap fremført på mitt eget morsmål. Jeg gleder meg enormt, sier Agnete Saba.

– Det er utrolig kult å få muligheten til å lede årets Sámi Grand Prix. Vi ser at konkurransen er et springbrett for samiske artister. Jeg tror og håper at flere tar steget ut nasjonalt også i år, slik at flere får øyne opp for samisk musikk, sier Ole Mathis Sara Nedrejord.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Innen den samiske kulturen er det kjent at joiken aldri tar slutt. Derfor har tradisjonell joik også en fast plass i Sámi Grand Prix. Dette er en scene for nykomponerte joiker, med tradisjonelle grep fra musikkformens røtter.

I sangkategorien vil vi også finne unge og fremadstormende artister som elsker å formidle god musikk.

– I år har vi noen innslag som vi håper publikum lar seg både fascinere og bli rørt av. Vi presenterer både unge samiske artister og erfarne tradisjonsbærere som sammen skaper en musikalsk fest på scenen, sier Ravna Nystad, prosjektleder i NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.