Skjelettfunn i Bodøsjøen: – Kan ha blitt henrettet

anna karoline

Bodøposten.no rapporterte i august om et mystisk funn av benrester i Bodøsjøen etter det som kunne virke som en person. Det er nå bekreftet at det er en avdød person som er funnet, og at skjelettet er nesten komplett, ifølge NRK.

Det var under byggingen av Jektefartsmuseet til jekta «Anna Karoline» som snart får snart sitt eget museum på Bodøsjøen, at skjelettet ble funnet i området.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Den avdøde personen skal etter sigende ha vært nedgravd for lang tid tilbake. Nordland fylkeskommune har etter funnet jobbet med ulike teorier om hvordan personen døde, og når og hvordan skjelettet havnet der.

– Man forventer jo at folk begraves på en kirkegård, så vi har måttet stille oss følgende spørsmål: hvem er det som ikke legges på kirkegård, spør arkeolog og seksjonsleder for kulturminner i fylkeskommunen, Geir Davidsen til NRK.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Teoriene omkring skjelettfunnet inkluderer henrettelse, dødsdom, selvmord og samiske gravskikker, ifølge seksjonslederen for kulturminner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.