Dette irriterer oss mest på ferie med venner og familie

novasol

Rekordmange nordmenn velger å reise med storfamilien eller vennegjengen på sommerferie. Når man reiser som gruppe er det mange som unner seg å bo i store luksuriøse feriehus, men det å reise med flere krever også mer av oss. En ny undersøkelse utført av YouGov for Novasol avdekker hva nordmenn er mest skeptiske til.

Mange drømmer om å feriere i en stor luksusvilla, med havutsikt og privat svømmebasseng. Ved å gå sammen med andre og dele på regningen får enda flere realisert den drømmen hver sommer. For de fleste av oss går det fint å bo flere under samme tak noen uker, men for andre kan det å reise med flere by på noen utfordringer.

Den som bestemmer alt
I en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Novasol, oppgir nemlig over halvparten av oss at «noen skal bestemme for mye» er den største barrieren for å reise med flere på ferie.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

De fleste av oss kjenner nok til typen. Den som tar initiativ, men sjelden lar andre komme til ordet. Den som allerede har planlagt dagen i detalj før andre har våknet.

Kø på do og forhold til alkohol
Flere i reisefølget betyr mer kø, noe nordmenn også oppgir som noe de bekymrer seg for ved å dele hus med flere. Hele 50 prosent av de spurte oppgir at kø ved badet og rundt bespisning fort kan bli masete. Like mange er også skeptiske til hva slags forhold deres reisefølge har til alkohol. Det er ikke til å stikke under en stol at mange nordmenn har et mer avslappet forhold til alkohol på ferie. I tillegg er usikkerhet om alle vil bidra til husholdningen og med husarbeid også viktige faktorer.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

– Nå reiser man sjelden på ferie med noen man ikke kjenner, så for de aller fleste går det veldig bra. Vi sender jo tusenvis av familier på ferie hvert eneste år, og vi får svært sjeldent tilbakemeldinger om mislykkede ferier. Likevel er det lurt å smøre seg med ekstra tålmodighet og ha noen felles spilleregler når man reiser sammen som gruppe, forteller Pia Buen Country Manager i Novasol. Hennes viktigste tips for en vellykket ferie er å velge reisefølge som har samme ønsker for ferien som en selv, og velge en feriebolig med fasiliteter som basseng og store utearealer så barna kan leke og kose seg.

Populære svigerforeldre
Nesten åtte av ti nordmenn er derimot positive til å reise på ferie med svigerforeldrene.

– Det virker som om generasjonene synes det er hyggelig å feriere med hverandre. Det ser vi også tendenser til i våre bookinger, der storfamilien inklusive besteforeldre ofte er en del av reisefølget. Så dette med at «man ikke orker å ha med svigers på ferie» er nok bare en myte, og en hyggelig bekreftelse, mener Buen.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

Videre viser det seg at folk stort sett er tålmodige med hverandre. For verken unnasluntring rundt matlaging, ulik barneoppdragelse eller lukter, lyder og uvaner ser ut til å skremme folk fra å dra på ferie sammen. Kun fem prosent oppgir at de er skeptiske til overnevnte når det gjelder å dra på ferie med storfamilie eller venner.

– Så selv om du skulle ta med deg dine uvaner på ferie, skal du ikke se bort i fra at folk vil ha deg med likevel, smiler Buen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.