Renta i Bodø vokser – Kjøper Utleiesenteret

renta

Renta Group, som ifjor overtok Byggesystemer, vokser videre i Norge. Nå kjøper det nordiske konsernet Utleiesenteret som er en av Østlandets største aktører på utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen.

Renta får etter oppkjøpet 350 medarbeidere og 19 avdelinger i Norge. En av dem ligger i Bodø. Omsetningen ventes i år å passere 900 millioner kroner.
Utleiesenteret har avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen, omsetter for ca. 300 millioner kroner og sysselsetter ca. 80 medarbeidere.

Selskapet er et av de ledende i bransjen på Østlandet.
Renta har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen og Norge og sysselsetter ca. 1000 medarbeidere. Sterke posisjoner på Vestlandet og i Nord-Norge ble sikret med oppkjøp av Flexleie i 2018 og Byggesystemer i 2021.

Les også:  MUSIKK: Bodøbandet Innestæmme ute med EPen "Moder jord"

Når Utleiesenteret nå blir en del av Renta, vil det styrke grunnlaget for videre vekst både i eksisterende og nye markeder. Kundene vil få et bredere tilbud både med hensyn til materiell og geografisk dekning. Tilgangen på de beste teknologiske og digitale løsningene er sikret og det høye servicenivået og den sterke lokale forankringen vil bli videreført.

Lokal forankring
Administrerende direktør for Rentas virksomhet i Norge, Leif-Martin Drange, er svært tilfreds med overtagelsen.

Les også:  Bodø-dame brukt i pornosvindel på falsk Instagram-profil

– Utleiesenteret har vist solid utvikling og god lønnsomhet over tid. Selskapet har en meget sterk markedsposisjon på Østlandet, et godt omdømme, en tydelig grønn profil, oppdatert maskinpark og et servicenivå kundene setter stor pris på. At selskapet har lagt vekt på å sikre lokal forankring, passer oss perfekt. Lokal forankring og profil står sentralt i vår forretningsstrategi, uttaler Drange.

Administrerende direktør i Utleiesenteret, Knut Grothaug, er overbevist om at Rentas overtagelse sikrer Utleiesenterets kunder og ansatte de beste utviklingsmulighetene.

Les også:  Bodøjenter på landsmøte til Senterpartiet

– Dette er helt i tråd med utviklingen i bransjen og markedet. Anleggene blir større, spesialiseringen øker og kravene til de avanserte digitale og teknologiske løsninger er store og økende. Å være en del av en offensiv og internasjonal aktør, er den beste posisjonen å være i med tanke på videre vekst, sier Grothaug.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.