4 personer omkom i trafikken i februar

vinter vei

To måneder ut i det nye året har syv personer omkommet i trafikken. Det er langt færre sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, da ti personer omkom i årets første to måneder.  

– Hvert eneste dødsfall i trafikken er en fryktelig hendelse for de etterlatte. Vi håper derfor at tallene på omkomne fortsetter å synke i 2022. Det er fortsatt altfor mange som mister livet og får varige skader i trafikken. Vi må fortsette den samordna innsatsen for å nå vår felles visjon om at ingen skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk. 

Les også:  100 mennesker har mistet livet i trafikken så langt i år

Februars fire dødsulykker skjedde i henholdsvis Nordland, Rogaland og i Vestfold og Telemark. To av ulykkene var frontkollisjoner og de to siste ulykkene var utforkjøringer.

Det er fortsatt vinterferie i deler av landet og det er flere typiske utfartshelger i tiden framover. Trygg Trafikk minner om å sikre både last og personer godt i bilen.  

– Det er lurt å bruke ekstra tid på pakking når man har mye bagasje som skal i bilen. Sørg for at store, tunge ting ligger lavt og tett inntil seteryggen, slik at tyngdepunktet blir lavt, og bruk gjerne stropper til å feste den tyngste bagasjen. I stasjonsvogn og SUV bør du absolutt bruke nett eller gitter mellom varerommet og baksetet.Pakk også slik at sjåføren får god sikt, sier Johansen. 

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

I tillegg til å sikre bagasjen er det viktig å sikre barn og voksne riktig i bilen, forteller Johansen.  

– Benytt korrekt sikringsutstyr ut fra barnets vekt, høyde og alder, slik at barnet får den beskyttelsen det trenger hvis en ulykke skulle skje. Sørg også for å montere og bruke det riktig, følg bruksanvisningen. 

Johansen minner også om hvordan sikkerhetsbeltet skal brukes:  

Les også:  Tilbakela 800 mil: Samlet inn en halv million

– Sikkerhetsbeltet skal ligge på hoftene og godt inn på skuldra. Etter at bilbeltet er klikket på plass, husk å etterstramme.Ta av tykke vinterjakker. Beltet skal ligge så nært kroppen som mulig. Sjekk også at beltet ligger riktig i løpet av turen, avslutter Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.