Morten Abel slipper albumet «Endelig seier»

hes

Morten Abel slutter tilsynelatende aldri å utfordre seg selv og sitt publikum. Nå slipper han han betegnende nok et av sine mest spennende album til nå, med tittelen «Endelig seier».

Jeg ville lage et spontant album, uten å overtenke, og så etter en produsent som var fremoverlent og hadde en god drive, forteller Abel.

Det viste seg at han bodde i nabolaget.

For å fullføre sin visjon på albumet som har fått tittelen «Endelig seier», hentet Abel nemlig inn en annen ruvende skikkelse innen norsk rockehistorie som produsent, nemlig bysbarnet Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

– Jeg ble kriblende glad da Morten spurte om jeg ville produsere hans neste plate. Jeg har fulgt Morten og vært fan av alle hans prosjekter fra Mods til i dag. Og det er mange prosjekter, forteller Ottesen, som er svært fornøyd med samarbeidet.

«– Det var en sann fryd, en glede, en ære å skrive låter sammen til dette albumet, og som produsent ble jeg hørt på mine spisskompetanser som nok er å dedikere seg til en retning, holde stø kurs, holde musikken levende, organisk og helle mot rock, fortsetter han.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

– Alle musikerne som var med i innspillingsbandet kunne vært produsenter, inkludert Morten selv, så her gikk vi alle til verks med stor ydmykhet for hverandres kunnskap. Jeg lærte mye av alle de involverte, og ble imponert av friheten, åpenheten og rausheten til Morten, avslutter Ottesen.

Resultatet er et mer kantete og referansetungt album enn de de tre foregående norskspråklige platene til Abel.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Det tematiske reisverket på det nye albumet er barndom, oppvekst og ungdomstid, og om hvordan man formes av hvilke kort man får utdelt.

Selv beskriver Abel det som et politisk album, i den grad oppvekstvillkår, familieforhold, skolesystem og samfunnsinnordning er politisk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.