Regjeringen reduserer skjemavelde: – Vil gjøre det lettere for næringslivet

Foto: Senterpartiet

Regjeringen foreslår en bevilgning på 30 millioner kroner til oppstart av prosjektet Brukervennlige registertjenester. 

− Det er viktig å forenkle skjemaer og byråkrati for norsk næringsliv. Brønnøysundregisteret er helt avgjørende med sin kompetanse for å nå målet om 11 milliarder i reduserte skjemakostnader for næringslivet, sier Willfred Nordlund (Sp), leder av stortingets næringskomite. 

Prosjektet skal utvikle innrapporterings- og tilgjengeliggjøringstjenester til og fra Brønnøysundregistrenes nye registerplattform. Målet er blant annet bedre informasjonssikkerhet i Brønnøysundregistrene, og ikke minst enklere løsninger for brukerne. 

– Dette kan høres veldig teknisk ut, men i realiteten handler det om å lette kostnadstrykket til næringslivet og forenkle hverdagen til den enkelte bedrift. Dette vil hjelpe både store og små bedrifter. Vi ønsker å gi næringslivet rom til å konsentrere seg om vekst og utvikling, samtidig som de økonomiske betingelsene forbedres i en urolig tid. Mange opplever å bruke unødvendig mye tid i møte med skjemaveldet, sier Nordlund og fortsetter.

J– eg har besøkt Brønnøy og registeret mange ganger og det er en fantastisk og dedikert gjeng. Med denne bevilgningen styrker vi det gode arbeidet de gjør og gir næringslivet bedre vilkår fremover, sier Nordlund.

Foto: Senterpartiet

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.