Posten: Pakker og brev sendes ut som normalt

posten pakker butikk

Posten Norge rapporterer at levering av post, pakker og varer går som normalt over hele landet.

– Det er krevende dager, men vi ser også en nasjonal mobilisering som gjør at leveransene ut til norske husstander og kunder går i hovedsak som normalt. Vi gjør alt vi kan for å opprettholde høy kvalitet på post, pakker og varer som representerer en viktig del av den samfunnskritiske infrastrukturen, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge.  

​Internasjonal utveksling av post, pakker og varesendinger blir i større grad påvirket av restriksjoner på flytrafikken som fører til kanselleringer av passasjerfly og redusert kapasitet. Godstransport anses å ha en samfunnskritisk rolle og innad i EU er grensene åpne og godstransport på vei har høy prioritet. 

– Den alvorlige situasjonen som rammer hele samfunnet vil kunne medføre at vi ikke kan oppfylle alle avtale- og kundeforpliktelser fremover. Vi har derfor varslet at dette er en force majeure situasjon, slik at kunder er forberedt på at situasjonen raskt kan endres, sier Wille

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Posten og Bring har sterkt fokus på driften og arbeider fortløpende for å finne gode løsninger. I denne prosessen er det tett kontakt med ulike internasjonale samarbeidspartnere, blant annet de andre postselskapene i den internasjonale postunion.

Økt netthandel den siste tiden har også ført til at flere kunder ønsker varene levert på døren. 

– For å begrense smitterisiko ved levering av pakke- og varelevering vil Posten og Bring inntil videre ikke lenger la mottaker signere på våre PDA’er. Sjåførene vil registrere leveringen supplert med GPS koordinater, sier Wille.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Posten følger de nasjonale helsemyndighetenes anbefalinger og har i tillegg iverksatt egne konsernspesifikke renholds- og hygienetiltak på f.eks. terminaler, postmottak, hos sjåfører og ved vareoverlevering.

Medarbeidere i administrative funksjoner har som hovedregel hjemmekontor. Det er foreløpig lavt sykefravær i driften. Posten og Bring har så langt ikke sendt ut noen permitteringsvarsler.

Koronasituasjonen følges nøye. Det er høy beredskap og krisestab er satt i konsernet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.