P4s Misjonen med Atle Antonsen og Johan Golden kåret til årets radionavn

nent

P4s populære humorprogram Misjonen fikk nær 30 prosent av stemmene og stakk dermed av med den gjeve publikumsprisen under Prix Radio. P4 tok storeslem under radio- og podkastbransjens årlige prisutdeling.

Publikumsprisen gikk dermed for første gang på 14 år til andre enn NRK. Misjonen med Antonsen og Golden fikk i tillegg prisen for årets humorinnslag.

– Dette er utrolig god formidling, smittende stemning, eksemplarisk oppbygging, gode bilder og sterk payoff. Dette er god humor, uttalte juryen i sin begrunnelse.

Prix Radio er en årlig prisutdeling og bransjefest for alle som jobber i og med radio og podkast i Norge. Årets arrangement ble holdt på Hasel i Oslo.

P4 fikk totalt åtte priser og kanalen ble dermed den klart mestvinnende enkeltkanalen. I tillegg til de to prisene til Misjonen vant P4 både årets morgenflate, aktualitetsprogram, nyhetsbulletin, sendeflate, promo og årets talent. P4s søsterkanaler P5 Hits og NRJ fikk også priser, og P4-gruppen stakk dermed av 10 av de totalt 23 prisene som ble delt ut.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Den populære morgensendingen på P4 med Bjørn Faarlund, Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen vant både årets morgenflate og årets aktualitetsprogram. Juryen var full av lovord i sin begrunnelse. – Vi hører mye energi i studio som smitter over på lytteren. Dette har de perfeksjonert med mange stemmer uten at de avbryter hverandre, uttalte juryen blant annet.

Musikk er en stor og viktig del av samtlige kanaler i P4-gruppen og akkurat som i fjor gikk begge de to musikkprisene under fredagens utdeling til P4-gruppens radiokanaler. P5 Hits og programleder Simen Sveen fikk pris for årets programleder musikkdrevet radio, mens Jonas Bergløv og NRJ Euro Hot 50 ble kåret til årets musikkprogram.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Om sistnevnte trekker juryen frem at Bergløv har et høyt men behagelig energinivå, at han har god kjemi med gjestene og at han virker kunnskapsrik i sin sjanger.

P4s Michael Andreassen vant årets sendeflate akkurat som han gjorde i 2018 og 2019, P4-nyhetene stakk av med årets nyhetsbulletin, og P4-reporter Ida Gjellerud ble kåret til årets talent. I tillegg vant P4 årets promo for promoen som ble laget da Norge stengte ned på grunn av korona-viruset.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Programredaktør i P4, Anders Opsahl, er både stolt og glad over at P4-gruppen vinner i så mange viktige kategorier. 

– At redaksjonen vår leverer på et meget høyt nivå er det liten tvil om, og at det gjenspeiles nok en gang med mange priser under årets Prix Radio er ekstremt moro. Vi er rett og slett velsignet med bransjens beste og mest kreative folk. Nok en gang viser vi at vi leverer på flere kanaler og i et vidt spekter av kategorier, noe jeg er utrolig stolt av, avslutter Opsahl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.