Månedens tips: Polentakake til jul

kenwood

Lyst til å prøve noe nytt til jul? Da kan vi anbefale polentakake med sitron, en italiensk kake med frisk og noe syrlig smak. En enkel og rask kake å lage hvis du skulle få uventet besøk i julen.

Kaken kan serveres lunken slik som den er med et lite dryss melis på toppen, eller med sesongens bær, lettpisket krem eller god vaniljeis til.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Oppskrift
Gir 8 porsjoner
Steketid: 45 minutter
Temperatur: 160 °C
Springform: Ø 25

Ingredienser:
250 g smør
250 ml sukker
3 egg
150 g polenta(maismel)
175 g malte mandler
Saft og skall av to sitroner
1 ts bakepulver
En klype salt
                                                                                               

Slik gjør du:
Varm ovnen til 160 °C. Smør en springform(Ø 25 cm), og kle den med bakepapir.
Monter K-spaden(om du bruker Kenwood kjøkkenmaskin), ha egg og sukker i bollen. Bland godt på middels hastighet. Ha i resten av ingrediensene. Bland til du har en jevn og glatt deig.
Hell deigen over i en springform. Stekes i rundt 45 minutter til den har hevet seg litt og er gyllen. Dersom du synes den blir for brun på toppen underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie. Ta kaken ut av ovnen, og la den avkjøle litt før servering. 
Strø over litt melis og servér.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Foto: Kenwood

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.