Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

statens vegvesen

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene som planlegger å reise mellom Bognes og Lødingen, mellom Drag og Kjøpsvik og på E6 over Tysfjorden i helga til å ta høyde for at det kan bli ekstra ventetid.

– Vi beklager at ikke alle ruter har gått som normalt i sommer, og anbefaler alle som skal ut og reise via disse sambandene å ta høyde for at det kan bli ekstra ventetid, sjekke om det er endringer i rutetidene, og eventuelt vurdere alternativer, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Hole i Statens vegvesen.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Oppdatert trafikkinformasjon for alle ferjesamband er tilgjengelig på 175.no. Det er imidlertid en utfordring at det er vanskelig å ha oversikt over kanselleringer fram i tid.

– Rederiet jobber i det lengste for å finne alternativer for den enkelte avgang, så noen ganger kommer informasjon om kansellering seint. Men vi jobber sammen med rederiet for å skape best mulig forutsigbarhet for trafikantene, sier Dag Hole.

Ferjedirektøren understreker at det ikke har vært kapasitetsproblemer på ferjene i Nordland denne sommeren. Det betyr at i praksis har alle kommet med første ferje.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Det har imidlertid vært mange kanselleringer på enkelte samband. Mens regulariteten normalt er på over 99 prosent, har den vært rundt 85 prosent på Tysfjord-sambandene og mellom Bognes og Lødingen i sommer. Årsaken er at rederiet har hatt problemer med å skaffe tilstrekkelig mannskap.

– På E6-sambandet mellom Bognes og Skarberget er avgangene så hyppige at det ikke har fått så store konsekvenser for trafikantene at enkelte avgangen har blitt kansellert. Men på de lengre turene mellom Drag og Kjøpsvik og mellom Bognes og Lødingen er det lengre tid mellom avgangene, og det får særlig konsekvenser for lokalt reisende og for tungtransporten, sier Dag Hole.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Torghatten Nord melder at alle ferjer vil gå som planlagt fredag formiddag, med mindre det skulle skje noe uforutsett. Det er fortsatt fare for kanselleringer på nattavgangene. «MF Barøy» som går Bognes – Lødingen hadde tekniske problemer torsdag, men er i drift igjen nå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.