Amazon Web Services rett til topps i nordisk undersøkelse

amazon web services

Amazon Web Services er kåret til Nordens beste outsourcingleverandør ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelse som ble gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting.

– Amazon Web Services lever av å levere tjenester i skyen. Selskapet har bare vært til stede i Norden i et par år, og derfor er det oppsiktsvekkende at de går rett til topps i undersøkelsen. Dette er et stort varsku til hele bransjen, sier Tom Krohn partner i PA Consulting.

PA Consulting har i samarbeid med forskningsorganisasjonen Whitelane Research utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på over 1000 unike outsourcingkontrakter, og med utdypende svar fra 330 respondenter på tvers av alle sektorer i hele Norden. 35 outsourcingleverandører innen IT-bransjen er evaluert og rangert basert på input fra kundene. Dette er den mest omfattende analysen som har blitt gjennomført i Norden, og gjenspeiler kundenes opplevde tilfredshet med leverandører innen IT-sourcing.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Årets vinner, Amazon Web Services,  har de siste årene etablert seg i Sverige, Finland og Danmark, og i oktober i fjor ble det kjent at de også åpnet kontor i Norge.

– Amazon scorer best av alle på innovasjon, tjenestekvalitet, produktivitet og pris. Derimot er kundene mindre fornøyd med deres fleksibilitet, forteller Krohn.

Amazon deler førsteplassen med indiske Tata Consultancy Services (TCS), og begge selskapene har en kundetilfredshetsscore på 77 prosent. Bak dem på listen kommer norske Basefarm og amerikanske Saleforce.com, etterfulgt av Telenor, Larsen & Toubro Infotech (LTI) og Sopra Steria.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– For noen år siden dominerte de indiske outsourcingleverandørene, men slik er det ikke lenger. Nå er det kun TCS og LTI som er inne på topp 10-listen. Det er også interessant at norske Basefarm, som nylig ble kjøpt opp av Orange, gjør det så bra. Det er hyggelig å se at Basefarm lykkes i det norske markedet med en kundetilfredshet godt over gjennomsnittet, sier Krohn.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.