5 tips om du tar med hunden på stranden

sommer

Stranden er et herlig sted for hunder med masse spennende lukter, inntrykk og muligheter for aktiviteter. Men hva bør du tenke på om du vil ta med deg din pelskledde kompis på stranden i sommer? Agria Dyreforsikring gir her noen gode råd.

Før du pakker parasoll og kjølebag, søk informasjon om det er bestemte regler for dagens stranddestinasjon. Sjekk om det er lov å ha med hund og eventuelt om stranden har båndtvang utover den normale båndtvangperioden. 

1. Hold hunden temperert

Hunder tåler ikke varmen like godt som oss, derfor er det viktig å tenke på at hunden bør få ligge i skyggen der bakken ikke er varm. Det finnes også kjøledekken og kjølematter til hunder å få kjøpt som kan hjelpe. 

– Unngå å dra til stranden på den varmeste tiden av døgnet. La hunden bade, vasse eller kjøl den ned ved å forsiktig helle vann på pelsen eller legge et vått håndkle over deler av hunden, råder Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring

Les også:  Virke reisepuls: Hytta i Norge er mest populær i påsken

2. Pass på potene

Hvis du syns sanden er for varm når du går barbeint, så vil det være for varmt for hunden din også. Den kan faktisk få brannsår under potene. 

– Tenk også på at det kan være skarpe skjell eller glasskår i sanden eller i vannkanten. Kikk godt etter og ta med førstehjelpsskrin i tilfelle uhellet skulle være ute. Slik kan man selv stoppe blødningen før man eventuelt drar til en veterinær, sier Broholm Einarsen.

3. Unngå vannhale og våteskem

Badeglade hunder er dessverre utsatt for å få vannhale, en betennelsestilstand i halen som kan komme om hunden for eksempel har badet for mye. 

Dette skjer fordi hunden bruker halen på en annen måte når den svømmer enn det den er vant til. Tilstanden kan også oppstå hos hunder som av ulke årsaker logrer spesielt mye i en periode. 

Les også:  Påskekos med barna: Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Våteksem, eller hot spot som det også kalles, er et kløende utslett som kan oppstå når huden blir fuktig over tid. Hunden vil ofte klø voldsomt på dette og kan klø på seg store sår. 

Dersom din hund starter å klø seg unormalt mye på et bestemt område, bør du forsøke å hindre at den klør seg mer på dette stedet og oppsøke veterinær slik at man kan få roet ned tilstanden så fort som mulig. 

For å hindre at våteksem oppstår bør man passe på at hunden ikke er våt eller fuktig i lange perioder av gangen. Når du kommer hjem fra stranden bør du skylle ut saltvannet fra pelsen med lunkent rent vann og tørke hunden ordentlig etterpå.

4. Unngå saltforgiftning

Saltforgiftning kan oppstå hos hunder som får i seg store mengder saltvann. Normalt vil hunden ikke drikke for mye saltvann dersom den har tilgang på ferskvann. Noen hunder kan derimot syns at det er gøy å fange bobler eller plask og kan på denne måten ende opp med å få i seg store mengder saltvann. 

Les også:  Fersk undersøkelse fra HelloFresh: Unge nordmenn foretrekker utenlandsk mat

– Om hunden din syns at dette er morsomt tenker den kanskje ikke på at det smaker salt. Pass derfor på at hunden ikke blir stående å fange bobler, sprut og plask. Ha også alltid med ferskvann som hunden kan drikke og tilby dette jevnlig, forteller Broholm Einarsen.

5. Vis hensyn

Ha full kontroll på hunden din når dere er på stranden og husk på at noen er redde eller allergiske for hunder. Det finnes også de som rett og slett bare ikke liker at en ivrig firbent strandløve spruter sand i solkremen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.