Oppfordrer private investorer til å satse i Nord-Norge

Iselin Nybø

Nå starter arbeidet med å finne private investorer og forvaltere til et nytt investeringsfond i Nord-Norge. Næringsminister Iselin Nybø (V) oppfordrer nordnorske forvaltningsmiljøer og investorer til å melde seg hos Investinor. Denne uken sender hun oppdragsbrevet til Investinor.

– Investeringsfondet skal investere i små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge slik at de får muligheten til å vokse. Det er mange spennende bedrifter i nord, og fondet skal gi disse ekstra kraft i årene fremover, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

– Dette skal være et fond som er eksperter på å finne de gode prosjektene i Nord-Norge. De siste årene har det gått bra i oppdrettsnæringen og fiskeriene, derfor håper jeg mange innenfor disse næringene blir satset på, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Fondet skal ha en minimumsstørrelse på 400 millioner kroner, og staten kan gå inn med inntil 50 prosent av kapitalen. Staten skal gå inn med kapital i fondet samtidig og på like vilkår som de private medinvestorene.

Les også:  Vil ha flere bedrifter til romfartsindustrien i Nordland

Næringsministeren sier at tidsplanen er avhengig av hvor fort de private pengene kommer på bordet.

Private investorer må være villig til å gå inn og tape eller vinne penger gjennom investeringene. Jeg håper mange private investorer nå viser interesse og investerer i bedriftene våre i nord, sier Nybø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.