Mange angrer på hundekjøp

hund

1 av 6 som har skaffet kjæledyr under pandemien er misfornøyd med å ha det nye dyret, viser undersøkelse.  

Gjensidige gjennomførte i mai en undersøkelse via Ipsos med 4 200 deltagere. 13 prosent av de spurte hadde skaffet kjæledyr det siste året. Av disse var det 16 prosent som var svært eller ganske misfornøyd med å ha det nye kjæledyret.

– 83 prosent av dem som svarte at de ikke var tilfredse, hadde vurdert å gi hunden eller katten fra seg, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Les også:  Datingåret 2023: Norske single dropper date nummer to

Selskapet har 56 000 hundeforsikringer, en økning på 10 prosent det siste året. 

– Mange hunder er blitt vant til livet på hjemmekontor, men når det vanlige hverdagslivet gradvis vender tilbake ser vi at flere får «kalde føtter» sier Rysstad.

En firbent venn gir utvilsomt mye hygge, men fører også med seg en god dose arbeid. 

– En må ha i bakhodet at å skaffe hund er en beslutning som vil påvirke hverdagen i lang tid fremover. En slik avgjørelse binder deg opp i ti til femten år. Derfor er det viktig å tenke godt gjennom hvor man ser for seg å være i livet frem i tid, og være helt sikker på at man ønsker en følgesvenn på veien, sier han.

Les også:  1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

Hvis man innser at det å ha hund var bom, er det heller ikke alltid så lett å omplassere dyret. 

– Vi har sett en tendens de siste årene, også uavhengig av pandemien, at kjæledyr er svært populært, derfor er vi heller ikke så overrasket over tallene. Men korona har forsterket det hele, fastslår han. 

Blant de 13 prosent som har skaffet seg kjæledyr det siste året var fordelingen: 46 prosent katt, 44 prosent hund, 11 prosent fugl, 8 prosent marsvin, hamster mus, rotter eller andre gnagere, 7 prosent fisk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.