Ny undersøkelse: Italia vårt favoritt matland

roma italia

Nordmenns kjærlighet til italiensk mat når nye høyder ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Hele 56 prosent av sier at Italia er det beste matlandet. Med et enestående mangfold av smaker og tradisjonelle retter i hver region, har Italia lokket matelskere fra Norge for å utforske landets gastronomiske rikdom.

Italia fortsetter å være vårt favorittland når det gjelder matopplevelser i utlandet, noe som bevises blant annet med bestillingene av reiser dit. Med 45 prosent økning i reiser sammenlignet med 2019, har reisene til Italia nådd nye høyder, og vi ser ut til å ha en spesiell forkjærlighet for landets kulinariske rikdom.

Italiensk matkultur er unik og variert, og hver region byr på sine egne unike smaker og tradisjonelle retter. I nord finner du for eksempel Lombardia med sine berømte risotto- og ostespesialiteter som Gorgonzola og Parmigiano-Reggiano. Her kan man nyte enestående gourmetmåltider og utforske vingårder i områder som Franciacorta og Piemonte.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Nord-Italias smaksopplevelser byr på en herlig blanding av tradisjon og innovasjon. Du vil bli forelsket i det italienske kjøkkenets herligheter under din gastronomiske reise gjennom regionen, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Langs den italienske kysten byr regioner som Liguria og Campania på fantastisk sjømat. I Liguria kan du smake på den velkjente pestoen, mens Campania byr på delikatesser som den berømte napolitanske pizzaen og den utsøkte bøffelmozzarellaen. Det sentrale Italia er kjent for sine tradisjonelle retter og autentiske smaker. Toscana tilbyr retter som den deilige bisteccaen, en saftig biff av høy kvalitet, og den smakfulle Chianti-vinen. Umbria er også en region som tiltrekker seg matelskere med sin rike gastronomiske tradisjon, hvor trøfler og god olivenolje står i sentrum.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

I sør, i regioner som Sicilia og Apulia, blir besøkende møtt av en eksplosjon av smaker. Sicilia byr på deilig arancini, cannoli og den friske smaken av fersk fisk og skalldyr. Apulia er kjent for sine rustikke retter, som orecchiette-pasta og burrata-ost.

– Forbered deg på en kulinarisk opplevelse som tar deg med på en reise med fersk pasta, fristende oster og et uendelig utvalg av smakfulle overraskelser. For ikke å glemme deres fantastiske pizza, noe som kan være nyttig hvis du vil garantere at alle blir fornøyde, sier Ellen Wolff Andresen.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

I tillegg til matkulturene i de ulike regionene, er det også kvaliteten og autentisiteten til den italienske maten som imponerer oss. Det er noe spesielt med å sitte på en uteservering i Roma og nyte en ekte italiensk pasta eller besøke en liten, familieeid trattoria i Firenze og smake på ekte toskansk mat.

Økningen i reiser til Italia de siste årene viser nordmenns sterke lidenskap for italiensk kultur og mat, og deres interesse for å oppleve landets ulike smaker og retter. Det er tydelig at Italia fortsetter å være et populært reisemål, og maten spiller en vesentlig rolle ved valg av reisemål.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.