Nyttårsaften er den egentlige røykvarslerens dag!

julelys

Julen hos Alarmstasjonen på Sector Alarm har vært preget av høy aktivitet og en stor økning i antall brannsignaler.

– Vi har mottatt mange brannsignaler i hele desember, men i jule- og nyttårshelgen tar det helt av hvert eneste år, sier sikkerhetsekspert Inge Svendsen hos Sector Alarm.

– Trafikkøkningen kommer som et resultat av mye «feriehygge» i de tusen hjem. Glemte stearinlys og matlaging er som regel synderne som utløser brannalarmen.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Nyttårsaften begynner tidlig på morgenen hos Sector Alarm. Kundene starter med matlaging tidlig på dagen og trykket øker utover kvelden og er egentlig ikke over før gjestene går hjem. –Dette er dagen da røykvarsleren virkelig er på jobb og leverer varene gjennom hele dagen, forteller Svendsen. –Som de fleste vet er optiske røykvarslere det viktigste livreddende tiltaket man har i boligen sin. Gleden er stor når vi ringer kunden og får avverget en mulig brannhendelse før den utvikler seg til noe alvorlig.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Statistikken forteller at det var nesten 70 prosent høyere trafikk nyttårsaften i fjor sammenliknet med en normaldag. – Vi tror folk glemmer normale rutiner og ubekymret nyter årets siste kveld.

Økningen kan forklares med økt bruk av stearinlys i kombinasjon med brannfarlige juledekorasjoner, mer matlaging og kanskje litt stress. Sector Alarm ønsker derfor å minne om at alle bør være ekstra oppmerksom på brannfaren på nyttårsaften. Derfor kalles nyttårsaften den egentlige Røykvarslerens dag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.