Hit reiser nordlendinger vinteren 2017/2018

vinter ticket

Vi reiser som aldri før og bestillingene i vinter øker med 27 prosent. Hver tredje nordmann reiser til Spania, der Gran Canaria som vanlig troner øverst på listene. Største overraskelsen i år er Storbritannia og Amsterdam som fortsetter å vokse mye. Det er noen av konklusjonene i Tickets store trendrapport om vinterens reiser, Ticket Collection.

Vi er uvanlig reiselystne i vinter og bestillingene øker med 27 prosent, i følge Tickets bookingstatistikk. 38 prosent oppgir at det er sol og varme som er den største grunnen til å reise utenlands i vinter, etterfulgt av et behov for kvalitetstid med partneren (25 prosent). Det viser Tickets Sifo-undersøkelse.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme for å lade batteriene og få ny energi. Over halvparten bestiller reiser som går til sol- og bad reisemål. Vi ser også en stor økning til storbyer med London og Amsterdam i spissen. Faktisk øker reisene til storbyene med over 50 prosent denne vinteren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Bestillingene øker, men mange nordmenn flytter reisen til reisemål som kjennes trygge. Nesten halvparten sier at hendelser i omverdenen ikke påvirker deres reisevaner, i følge Tickets Sifo-undersøkelse. 25 prosent sier at terrortrusler og terrorhandlinger påvirker deres måte å reise på, fortrinnsvis ved at de velger andre reisemål. Spania, som anses som trygt, nyter godt av denne trenden og er det mest populære landet i vinter med 30 prosent av alle som har bestilt reise.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.