Norwegian med passasjervekst og bedre punktlighet i mars

norwegian

Norwegians trafikktall for mars viser at nesten tre millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på fem prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene for mars er ikke direkte sammenlignbare med samme måned i fjor på grunn av påskeeffekten.

Totalt 2 961 840 passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, 145 676 flere enn i samme måned i 2018. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med ni prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 11 prosent. Fyllingsgraden var på 85,4 prosent, ned 1,3 prosentpoeng.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Påskemåneden vil alltid påvirke tallene positivt. I fjor var påsken i mars måned, som betyr at inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) i år sammenlignet med i fjor er lavere.

Norwegian gjennomførte 97,4 prosent av de planlagte flygningene i mars. Til tross for at selskapets Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av produksjon ble passasjerene påvirket i liten grad. Selskapet slo blant annet sammen en rekke flygninger og tilbudte kundene alternative avreisetidspunkt for å løse situasjonen på best mulig måte. Punktligheten var på 80,8 prosent denne måneden.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Til tross for at våre Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av trafikk denne måneden, er regulariteten god og punktligheten økte med så mye som 8,5 prosentpoeng. Norwegians dyktige medarbeidere har jobbet dag og natt for å finne gode løsninger for kundene våre. De som har blitt berørt av endringer har på sin side vist stor forståelse for at situasjonen er utenfor Norwegians kontroll og det vil jeg gjerne takke dem for, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Vi har en god dialog med Boeing for å løse problemene parkeringen av Boeing 737 MAX påfører selskapet, fortsetter Kjos.

Norwegian fikk levert en fabrikkny 787 Dreamliner i mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.