MUSIKK: The Sleepends ute med sitt debutalbum

drabant

I dag slipper The Sleepends endelig sitt selvtitulerte debutalbum digitalt og på vinyl. Du har kanskje allerede fått med deg den første singelen som ble sluppet i 2018, «Time Stand Still». Nå får du ytterligere ti nydelige låter fra denne duoen.

The Sleepends består av Hågen Rørmark og Jørn Christensen. De møttes første gang på 90-tallet i Rodeløkka studio i Oslo; Jørn i rollen som produsent, og Hågen som en ung, energisk rocker.

Les også:  Halvdan Sivertsen: På tur opp og på turné

Det viste seg å være begynnelsen på et langt og godt vennskap på tvers av landegrenser og store verdenshav, ettersom Hågen hele tiden har flyttet rundt mellom Norge, England og USA.

I 2002 sendte Jørn en låtskisse til Hågen som da bodde i LA, og spurte om han kunne tenke seg å skrive en tekst og utvikle dette til en ferdig sang. Slik ble duoens første låt «Watching Rain» til, som satte tonen for et musikalsk landskap og retning de begge identifiserte seg med. Slik fortsatte de å sende låter mellom seg over Atlanteren. 17 år senere var alle låtene til The Sleepends var klare.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Musikalsk er The Sleepends forankret i 60- og 70-tallet, med stor vekt på atmosfære og stemning. Begge bidrar som komponister og produsenter, noe som gir albumet et variert, men helhetlig uttrykk, basert på fellesnevnere i Hågens og Jørns musikalske verden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.