Nordmenn spiser mer parmesan enn noensinne

parmesan italia mat

Bruken av Parmigiano Reggiano, den eneste ekte parmesanosten, øker over hele verden. I løpet av de fire siste årene har parmesanssalget fordoblet seg i Norge. I fjor importerte vi 232 tonn, og er dermed det femte største importørlandet utenfor EU, etter USA, Canada, Sveits og Japan.

Det kan trygt fastslås at over hele verden spiser vi mer av den populære italienske osten. Produksjonen av Parmigiano Reggiano økte i fjor med 5,2 prosent – til 147.000 tonn. Av dette går 38 prosent til eksport og 62 prosent til hjemmemarkedet. En italiensk familie spiser da også i gjennomsnitt mer enn en kilo parmesan i måneden.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Kun naturlige ingredienser
– Til forskjell fra konkurrentene er Parmigiano Reggiano utelukkende laget av naturlige ingredienser av høyeste kvalitet. Den er helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer og har blitt laget etter den samme oppskriften i tusen år, sier direktør i Parmigiano Reggiano-konsortiet, Nicola Bertinelli.

Frankrike og Tyskland nest størst
Etter Italia er Frankrike (9 800 tonn) de største ostespiserne, tett fulgt av Tyskland (9 460 tonn), USA (9 075 tonn), Storbritannia (6 163 tonn) og Canada (2 380 tonn).

Les også:  50 år med tekst under korken!

Det har vært en betydelig vekst i eksporten til Frankrike, Tyskland, Canada og Storbritannia. Eksporten til Norge var på 230 tonn, som gjør Norge til det femte største importlandet utenom EU etter USA, Canada, Sveits og Japan.Det forventes en ytterligere produksjonsvekst i 2018.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.