Store skjermer skaper trøbbel for bilister i Nordland

veier

Berøringsskjermene blir større og større og for mange har dette ført til farlige situasjoner.  

– Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være katastrofalt, ikke minst hvis barn plutselig springer ut i veien, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Nå oppfordrer han bilistene om å ta til vettet og ikke bruke skjermene under kjøring.

3 av 10 bilister (29 prosent) i Nordland, sier i en undersøkelse at de har opplevd at den interaktive skjermen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. For en tredjedel har dette igjen ført til farlige situasjoner.

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos halvparten av de kontrollerte i bygg- og anleggsbransjen

– Når sjåføren er uoppmerksom er det en høy risiko for ulykker. Dette er ikke minst alvorlig for foreldre som ofte har barn i bilen, sier Voll.

Selskapet vil slå hardt ned på skjermbruk i form av avkortning innen de rammene en har.

– Dette gjelder både mobil og berøringsskjerm. Vi vil alltid vurdere om dette går inn i kategorien grov uaktsomhet. Hvis svaret er ja, vil dette resultere i at vi avkorter erstatningen, advarer Voll.

Les også:  Sametingsrådet bevilger 300 000 kroner til Várdobáiki museum

Han mener bilprodusenter og myndigheter er på etterskudd når det gjelder berøringsskjermer og trafikksikkerhet. I enkelte bilmodeller strekker skjermene seg over hele bredden av dashbordet.

Voll frykter at flere liv kan gå tapt og håper derfor at myndighetene kommer på banen med lover og regler, som kan begrense bruken under kjøring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.