Nordland-stasjoner håper på ny Rosa sløyfe-rekord

circle k

Over hele Nordland står Circle K-stasjonene klare til å gjennomføre årets Rosa sløyfe-aksjon. I fjor samlet lokale stasjoner inn 234 000 kroner.

Oktober – for noen er denne måneden grå, kald og regntung. Hos andre er den morsom, engasjerende og ikke minst veldig rosa. Gjennom hele måneden skal hundrevis av Circle K-stasjoner samle inn penger til støtte for brystkreftsaken.

Hele 16 stasjoner i Nordland var med på Rosa sløyfe-aksjonen i 2019. Circle K Fagernes-Narvik var den stasjonen som samlet inn mest i fylket. Her ble det reist 58 051 kroner til brystkreftsaken, den sjette høyeste summen i hele Norge. Deretter fulgte Circle K Korgen med 35 482 kroner, Circle K Mo i Rana med 25 240 kroner, Circle K Fauske med 23 775 kroner og Circle K Stokmarknes med 14 900 kroner til Rosa sløyfe.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Vi er stolte og ydmyke over å samlet inn en slik sum til Rosa Sløye. Takket være kunders givervilje og dyktige medarbeidere endte vi opp som beste stasjonen i fylket. Det synes vi er veldig gøy og stor stas, sa Ernst Nilsen ved Circle K Fagernes-Narvik etter fjorårets aksjon.

– Gjennom de siste åtte årene har engasjerte medarbeidere og rause kunder sørget for å samle inn mer enn 30 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Det er noe som gjør meg utrolig stolt, sier Ann Helen Våge, kategori- og markedsdirektør i Circle K Norge.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

I fjor donerte kunder ved 274 Circle K-stasjoner mer enn 4,1 millioner kroner til brystkreftsaken. Dette beløpet håper Circle K å slå i år.

– Naturligvis er alt i 2020 litt annerledes på grunn av pandemien, men nettopp derfor håper jeg vi klarer å mobilisere ekstra rundt Rosa sløyfe og virkelig gjøre dette til en minneverdig aksjon, både i Nordland og i resten av landet, sier hun.

Også i år ligger det an til å bli vennlig rivalisering mellom stasjonene om å finne på oppsiktsvekkende tiltak og samle inn til aksjonen. Tidligere år har oppfinnsomme stasjonsmedarbeidere pyntet arbeidsplassen sin med rosa bh-er, farget hår og skjegg rosa og arrangert egne Rosa sløyfe-dager med underholdning og aktiviteter for hele familien.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.