Nå blir det ny hall for byggfag på Leknes

bygg snekker måling

I dag ble det underskrevet kontrakt mellom Nordland fylkeskommune og entreprenør Gunnvald Johansen Bygg AS om bygging av en ny hall for byggfag ved Vest-Lofoten videregående skole.

– Hallen vil gi et ytterligere løft til skolen og elevene. Splitter nye og tidsmessige undervisningslokaler gir det beste grunnlaget for trivsel og god lærling, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Fredric Persson.

– Vi som politikere har ansvar for å gi elevene et best mulig læringsmiljø. Fylkesrådet har gjennom flere år modernisert og bygd nye skolebygg for å nå dette målet. I 2020 ble det splitter nye hovedbygget ved Vest-Lofoten vgs offisielt åpnet. Nå tar vi steget med å løfte læringsmiljøet for elever og lærere ved byggfag på skolen, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande.

Les også:  Skryt og penger til inkludering av unge i Saltdal

Den nye hallen har et bruttoareal på 1150 kvadratmeter. Byggeprosjektet har en kostnadsramme på tilsammen 92 millioner kroner. Byggearbeidene skal etter planen settes i gang i månedsskiftet august/september i år. Byggetiden er beregnet til 10 måneder. Fire entreprenører leverte tilbud på å få bygge hallen, og det var altså Gunvald Johansen Bygg AS i Bodø som ble tildelt oppdraget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.