MUSIKK: Anja Garbarek – The Road Is Just A Surface

anja garbarek

Anja Garbarek er ute med sitt første album på 13 år, «The Road Is Just A Surface» har blitt sluppet til et femmerdryss fra norske anmeldere.

Endelig kan du høre Anja Garbareks nye album, The Road Is Just A Surface. Et konseptalbum av lys og skygge, melodi og drama – og en historie om å komme seg tilbake på veien.

Albumet kommer i to utgaver – en rød og en gul. Det røde konseptalbumet inneholder hele spekteret av Anja Garbareks assosiative lydkunst. Den gule utgaven er en mer sangorientert utgave, der låtene virkelig får skinne på egenhånd. Her er også låtene i en annen rekkefølge, og til dels mikset annerledes. Det blir en ny vei inn i den rike verdenen som The Road Is Just a Surface byr på.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

– Jeg har alltid jobbet med å lage tekst og musikk til de bildene jeg får i hodet. Denne gangen er disse bildene mer konkret inspirert av dokumentarfilmer om psykisk helse. Alle har en sårbarhet å takle. En risiko for å miste grepet eller møte tilsynelatende uovervinnelig motstand. Utfordringen er å bryte gamle mønstre som hemmer oss, og komme oss videre, sier Anja Garbarek.

Les også:  Disse vant Musikkforleggerprisen 2024

Nå er musikken her, som en kreativ, kaleidoskopisk reise gjennom menneskesinnet. Alle tekster og melodier er skrevet av Garbarek, og hun har produsert og arrangert materialet sammen med Kåre Chr. Vestrheim. Sammen forteller de fjorten nye musikkstykkene historien om Bob som er fanget i en emosjonelt fastlåst livssituasjon.

The Road Is Just A Surface surrealistisk popkunst av beste merke. Det høres på fengende låter som «The Will To Walk», «The Witness» og «Lazy Predator». Du hører ringeklokker, tikkende urverk og flimrende stemmer, i en atmosfærisk og dramatisk strøm av delikate detaljer og iørefallende temaer.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Dette er lyden av en helt egenartet artist, og er en perfekt oppfølger til internasjonalt anerkjente album som Balloon Mood (1996), Smiling & Waving (2001) og Briefly Shaking (2005). De som har ventet på noe godt fra Garbarek, har overhodet ikke ventet forgjeves.

– Jeg hadde ikke noe å si før nå, sier Anja Garbarek.

Nå sier hun det til gagns.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.