Svømmebasseng ute med albumet «Før solen har gått ned»

indianer

«Før solen har gått ned» er Svømmebasseng sitt tredje album. For første gang har bandet tatt hele produksjonen i egne hender, og produsert og spilt inn platen selv.

Dette var et resultat både av at samfunnet stengte ned, samt at bandet ønsket full kreativ kontroll over innspillingen. Bandet bygget et provisorisk studio i et gammelt kråkeslott på Majorstuen som var under renovering. Der ble  låtene både skrevet og spilt inn.

Les også:  Richard Hawley slipper albumet "In This City They Call You Love"

Noen av sangene er også spilt inn på en hytte i Jølster sensommeren 2022. Platen består av 10 sanger som omhandler forskjellige tematikker; alt fra kjærlighetssorg, dagdrømmer, utopier og dystopier blir skrevet om. Den røde tråden er at låtene handler om tanker og samtaler man stort sett har med seg selv.

Albumet inneholder også bandets første musikalske samarbeide: rapperen Kjartan Lauritzen er med på låten «Utenfor deg II», som er et resultat av at bandet har valgt å remixe seg selv. Originalen «Utenfor deg» er også å finne på platen.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

Lars Horntvedt bidrar med saksofon på  «Falkone», mens bandets trommeslager Jørgen Tholens har fått selskap av Thomas Antonio Debelian med congas og øvrig rytme-elementer gjennom produksjonen. I tillegg har bandet fått med seg folkemusikeren Andrea Søgnen på langeleik.

Bandet feirer forøvrig også 10 år. Både platen og jubileet vil bli feiret med tre konserter i landets tre største byer i februar og mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.