Matprisene justerte seg opp

virke matpris

I følge tall fra SSB gikk matvareprisene opp med 2,9 prosent fra desember 2019 til januar 2020. I samme periode stod prisen på varer og tjenester generelt stille.

− Etter at matvareprisene dro ned prisveksten i hele 2019, øker de nå mer enn konsumprisindeksen i starten av 2020. Klær og sko, for eksempel, har januar som en typisk tilbudsmåned, men for matvarer er det desember som er tilbudsmåneden.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Matvareprisene går typisk ned inn mot høytider som jul og påske. I 2019 så man at matvareprisene gikk ned i desember for 11 året på rad.

− Det er naturlig at matvareprisene justeres noe opp etter et år preget av knallhard priskonkurranse, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

− Svært lave strømpriser bidrar også til å holde konsumprisindeksen nede. Derfor er det naturlig at utviklingen i matvareprisene ligger noe høyere enn prisutviklingen generelt i januar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.