Kun nye låter tillatt i Eurovision 2021

musikk party

18. mars ble det bestemt at Eurovision Song Contest 2020 som skulle vært avholdt i Rotterdam i mai, er avlyst. Det ble besluttet av den europeiske kringkastingsunionen EBU og den nederlandske kringkasteren. 

Nå har EBU informert NRK og de andre deltakerlandene om hvilke regler som gjelder for neste års Eurovision Song Contest. De har bestemt at det kun skal være nye låter med i Eurovision 2021. Dette er i tråd med eksisterende regler om at ingen av låtene som konkurrerer skal ha vært utgitt eller fremført før september året før.  

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Vi har nettopp fått denne informasjonen fra EBU som er ansvarlig for de konkurransereglene som gjelder for Eurovision Song Contest. Dette betyr at Ulrikkes låt “Attention” ikke kan delta i neste års internasjonale finale. Denne situasjonen er lei for Ulrikke og oss, for hun stilte med en helt fantastisk låt som vi hadde stor tro på foran Eurovision i mai. Vi har planlagt å møte Ulrikke neste uke for å snakke om hva dette betyr, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.