Kristoff kaptein når landslaget deltar i Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway

Norges Cykleforbund stiller med et eget landslag under Arctic Race i august. Alexander Kristoff blir kaptein på landslaget med flere av de største norske sykkelprofilene.

Kristoff har blant annet fire etappeseire i Tour de France. Han har også vunnet fem etapper i Arctic Race of Norway, og ble nummer to sammenlagt i 2014. I tillegg til Kristoff stiller landslaget blant andre med Sven Erik Bystrøm og Andreas Leknessund. Tromsøværingen Leknessund får virkelig konkurrere på hjemmebane når det nå er klart at hele første etappe går gjennom hjemkommunen. Leknessund vant NM i temporitt i 2020, og tok EM-gull i U23-temporittet samme år. Bystrøm ble norgesmester i landeveissykling i 2020, og U23-verdensmester i samme øvelse 2014.

Ved at landslaget stiller til start, får de beste norske syklistene som ikke deltar med sine respektive profflag, en mulighet til å konkurrere i vakker nordnorsk natur, foran et entusiastisk hjemmepublikum. Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes mener Arctic Race of Norway er et fint utstillingsvindu for Norges beste ryttere.

Les også:  VIDEO: Nikita Haikin tilbake i Bodø/Glimt

– Dette blir et godt sportslig opplegg med god matching for landslaget. Og i og med at Arctic Race of Norway følges over hele verden, er det i tillegg en fin anledning for våre ryttere til å vise seg frem, sier Sørnes.

Daglig leder i Arctic race of Norway er glad for at landslaget tar turen nordover.

– Gjennom landslagets deltakelse får vi med de beste norske rytterne. Det er strålende i seg selv, men jeg tenker også at det er bra for rekrutteringen til sykkelsporten at unge talenter får se landslaget på nært hold, sier Dybdal.

Les også:  Historisk: Utsolgt for sesongkort på Aspmyra!

Han tror i tillegg at landslaget vil gi en ekstra dimensjon for de titusenvis av tilskuerne som stiller opp langs løypa.

– Arctic Race of Norway er kjent for å skape mye folkeliv, og i år får de som ikke har et profflag de heier spesielt på, muligheten til å heie fram landslaget på hjemmebane. Det tror jeg mange vil se på som en mulighet til å lage litt ekstra liv, sier Dybdal.

Thor Hushovd, som er tidligere verdensmester i landeveissykling, gleder seg til å se de norske landslagsdraktene under Arctic Race of Norway. Han tror landslaget vil få tøff konkurranse, men forventer likevel at de skal være med og prege rittet.

Les også:  Nordnorske grusveier frister syklistene

– Under Arctic Race of Norway deltar 11 av lagene som stilte til start i Tour de France. Det innebærer tøff matching for landslaget. Jeg mener likevel at flere av rytterne på landslaget bør ha gode muligheter til å hevde seg i sammendraget, og være med i kampen om etappeseire. Det hadde for eksempel vært kult om Kristoff hadde tatt ytterligere en etappeseier, i den norske landslagsdrakten, sier Hushovd.

Det norske landslaget til Arctic Race of Norway 2021:

1. Alexander Kristoff – UAE
2. Sven Erik Bystrøm – UAE
3. Andreas Leknessund – DSM
4. Ådne Holter – Lillehammer CK
5. Ludvik Holstad – Lillehammer CK
6. Andre Drege – Lillehammer CK

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.