115 skolekorps har deltatt i NM skolekorps

trompet

Bergen står på hodet denne helgen, og de som vant NM skolekorps jublet som besatt. Under årets konkurranser har det vært enorm publikumstilstrømning.

– Dette er så stort, det er siste året vårt i skolekorpset og det betyr en fantastisk avslutning av skolekorpskarrieren, sier Synne Dagestad og Lars Ivar Thorkildsen i Skjold Skoles Musikkorps.

– Det har vært utrolig kjekt å høre på korpsene. De viser en stadig stigende kvalitet, som bare er å applaudere, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

I 1. divisjon brass viste korpsene fra Bergen hvor skapet skulle stå. Alle de tre beste korpsene er hjemmehørende i Bergen. Smørås Skolemusikk stakk av med seieren, foran Ytrebygda Skolekorps og Tertnes skoles musikkorps. De tre beste korpsene i 1. divisjon janitsjar ble Skjold Skoles Musikkorps, Midtun Skoles Musikkorps og Lørenskog Skolekorps.

I tillegg til årets NM skolekorps er det også NM korpsdrill på Sotra. Her avsluttes konkurransen på søndag, og alle resultatene kommer søndag ettermiddag.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Utendørs har korpsene eid Bergen sentrum. Konserter i byrommet fra tidlig formiddag har fått frem smilene til både bergenserne og turistene. Flere av korpsene fikk plutselig besøk av de kjente artistene, Felix peikli og Ole Edvard Antonsen, noe som satte en ekstra spiss på konserten. Og da HM Kongens Garde avsluttet sin drilloppvisning på Festplassen med å spille og synge Nystemten, fikk de enda flere fans.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

The Brass Brothers har hatt seks konserter med over 700 stolte aspiranter, til øredøvende jubel fra et stort publikum på Torgallmenningen.

I dag avsluttes det hele med avspilling av Jubileumsklangen i Bergen sentrum, NM korpsdrill og tatto på Fana stadion. Når det hele er over, har deltakerne satt til livs 120 000 brød!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.